Με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αν υπάρχει ένα φράγμα που μας σταματάει από το να κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες, αυτό είναι η γλώσσα. Για τον λόγο αυτό, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να διαφοροποιήσετε το εργατικό δυναμικό σας.

Είτε έχετε μια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, το πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό είναι σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εσάς. Το να μπορείτε να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε με άλλες εταιρείες, επιχειρήσεις και πελάτες που μιλούν μία διαφορετική γλώσσα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί δεν μιλάνε όλοι παραπάνω από μία γλώσσα. Διάφορες αμερικανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία με μη ομιλητές της αγγλικής γλώσσας, κι αυτό παρά το γεγονός πως παρατηρείται αύξηση των πολύγλωσσων Αμερικάνων πολιτών. Μονάχα το 23% του πληθυσμού των ΗΠΑ μιλάει παραπάνω από μία γλώσσα.

Το να έχετε ένα πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, θα επιτρέψει στην επιχείρησή σας να ανοιχτεί σε άλλες αγορές για συνεργασίες, όπως η ασιατική. Η ασιατικές αγορές εξυπηρετούν περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη και οι οικονομίες τους εξελίσσονται ραγδαία. Αν οι υπάλληλοί σας μιλάνε οποιαδήποτε ασιατική γλώσσα, τότε μπορείτε σίγουρα να επικοινωνήσετε πολύ καλύτερα μαζί τους, και ίσως σας δοθεί η ευκαιρία συνεργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία με διεθνείς αγορές, θα σας δώσει πρόσβαση σε νέες τεχνογνωσίες, Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνεργαστείτε με υπαλλήλους από κάθε γωνιά του κόσμου, που είναι έτοιμοι να πλαισιώσουν και να συμπληρώσουν το εργατικό σας δυναμικό.

Αν κατάφερα να σας πείσω μέχρι εδώ, το επόμενο πράγμα που αναρωτιέστε μπορεί να είναι το πώς μπορείτε να προχωρήσετε. Ένας τρόπος για να επεκτείνετε το εργατικό δυναμικό σας είναι να προσλάβετε υπαλλήλους που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε γλωσσικές πιστοποιήσεις από τους υπαλλήλους σας ως απόδειξη της ικανότητάς τους. Ένας άλλος τρόπος είναι να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας προτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν μαθήματα σε μια συγκεκριμένη γλώσσα ή να τους ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών. Ένας τρίτος τρόπος είναι οι υπάλληλοί σας να εκτίθενται από τη γλώσσα-στόχο σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να γίνει ζητώντας τους να εξασκηθούν στη γλώσσα ή γεμίζοντας την αίθουσα διαλείμματος με ξενόγλωσσα πολυμέσα όπως βιβλία και ταινίες.

Μία επιχείρηση που προάγει την ποικιλομορφία έχει σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πετυχημένη. Η προώθηση της πολυγλωσσίας σε ένα εργασιακό περιβάλλον δεν έχει οφέλη μόνο για την ίδια την επιχείρηση, αλλά παράλληλα βοηθάει τους υπαλλήλους της να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές αξίες, ιστορίες και πολιτισμούς.