2020 seçimlerini geride kalırken insanlar Biden’ın göreve başlamasının bu konuda duydukları son şey olacağını düşündüler. Microsoft geçtiğimiz günlerde bombayı bıraktı ve 2020 seçimleri sırasında seçmenlerin sertifikalandırılmasına itiraz eden veya bu girişimi destekleyen Kongre üyeleri, devlet yetkilileri ve kuruluşlar için 2022 seçimleri için alınan bağışları bekleteceğini duyurdu.

Teknoloji şirketi ayrıca, 6 Ocak’ta başkente yapılan saldırıdan sonra tüm siyasi katkıları geçici olarak askıya aldı. Daha önce Microsoft, “Seçim Kurulunun sertifikasyonuna karşı oy veren kişilere daha fazla bağışı askıya alıp almama konusunda bir karar almak için” bir süre bekleyeceğini belirtmişti. Dolayısıyla bu son duyuruları, gelecek yıl için seçim döngüsüne ilişkin kalıcı bir karar veriyor. Ancak yalnızca bu kötü niyetli girişimi destekleyenler için. Diğer politikacılar hala Microsoft’un bağışlarını alabilirler.

Microsoft ayrıca “Demokrasi İleri Girişimi” adlı yeni bir şirket programına sahip olduklarını duyurdu. Misyonu, çalışanların politikacıları desteklemek yerine bir kampanya finansmanı reformu oluşturmak ve oy haklarını korumak isteyen kuruluşlara bağış yapmalarını kolaylaştırmak.

Son olarak şirket, daha önce Microsoft Siyasi Eylem Komitesi (MSPAC) olarak adlandırılan Siyasi Eylem Komitesi’nin adını da değiştirdiğini duyurdu. Bu komite bundan sonra grubun “özel olarak Microsoft paydaşlarının gönüllü bağışlarıyla finanse edildiğini” daha iyi somutlaştırmak için Microsoft Corporation Paydaşlar Gönüllü Siyasi Eylem Komitesi (MSVPAC) olarak adlandırılacak.

Ancak bu, herhangi bir büyük teknoloji şirketinin 2020 seçimlerini geçersiz kılmaya çalışan Kongre üyelerine fon sağlamayı durdurmaya ilk karar verişi değil. Google, Ocak ayının sonunda, NetPAC’in “seçim sonuçlarının onaylanmasına karşı oy kullanan hiçbir Kongre üyesine bu döngüde herhangi bir katkıda bulunmayacağına” dair benzer bir duyuru yapmıştı.

AT&T, Amazon, Verizon, Comcast, Dell ve Intel gibi diğer teknoloji şirketleri, seçime itiraz edenlere yapılacak her türlü bağışı askıya aldı.