Girişimcilere bir iş kurma konusunda neyin ilham verdiğini merak ediyorsanız söyleyelim; bu fikirlerin çıkışı genellikle insanların karşılaştığı ortak bir sorundur. Girişimciler ortak sorunları fırsat olarak görürler. Onları çözmenin yollarını bulurlar ve insanlar da bu problem ne kadar büyükse, çözümü olan birine para ödemeye o kadar istekli olurlar. Kulağa ne kadar basit gelse de bazen sorunları fark edip fırsatlara dönüştürmek bizim için zor olabilir, ancak işte size yardımcı olabilecek ipuçları.

Kişisel Deneyim

Etrafınıza bakmadan önce, önce kendinize bakın. Karşılaştığınız sorunlar var mı? Evet ise, bu soruna mevcut bir çözüm var mı? Hayır ise, bu sizin için bir iş fırsatı olabilir. Her bireyin aynı mücadeleyi paylaşması pek olası olmasa da bu sorunla karşı karşıya kalan tek kişi olmamanız muhtemeldir. Bir konu ne kadar kişiselse, onun için bir çözüm yaratma konusunda o kadar bağlantılı ve tutkulu olursunuz.

Ailenize Sorun

Bazen, özellikle de çok yaygın hale geldiklerinde, sorunları tespit etmekte sorun yaşayabiliriz. Bu nedenle, aile üyelerine yaklaşmak ve onlardan yardım istemek de iyidir. Aileniz oldukları için sizin için en iyi içgörü sağlayıcıları olabilirler. Test etmek istediğiniz ürünleriniz varsa ancak henüz başkalarıyla paylaşmaktan pek emin değilseniz, aile üyelerinizi de ürün testçileriniz yapabilirsiniz. Ayrıca onlara tarafsız bir fikir vermeleri gerektiğini söylemeniz ve bunu size doğrudan vermeleri önemlidir.

Etrafınıza Sorun

Sorunları belirlemenin ve onları fırsata dönüştürmenin bir başka yolu da ağınızı genişletmek ve tüketicilerinize ihtiyaçlarını sormaktır. Bir anket oluşturmak, bir kalıp görmenizi sağlar ve bu da en yaygın sorunu belirlemenize yardımcı olur. Ve işte! Artık bir iş fırsatınız var.

Bir Şeyleri İyileştirin

İşte olay şu: Belirli bir problemin zaten çözülmüş olması, onu daha iyi hale getiremeyeceğiniz anlamına gelmez. İnovasyon, yeni bir şey yaratmakla sınırlı değildir; aynı zamanda mevcut buluşları geliştirmek anlamına da gelebilir. İster daha çevre dostu, verimli veya uygun fiyatlı yapıyor olsun, keşfetmeniz için bir iş girişimi olabilir. Mutlaka büyük bir değişiklik olmak zorunda değildir. Bazen, eskisinden daha iyi hale getirmek için küçük bir ince ayar yeterlidir.