Bir e-ticaret web sitesi ile çalışan bir girişimci olarak, sitenizin temel amacının müşterilerin işlem yaparken işlerini kolaylaştırmak olduğunun çok iyi farkındasınızdır. Ancak, işletme sahiplerinin tamamı, müşterilerinizin deneyimden memnun kalması için bunun doğru şekilde nasıl yapılacağını bilmiyor. Bu insanlardan biriyseniz, burada web sitenizi geliştirmenize yardımcı olabilecek müşteri memnuniyeti sağlayacak yollarım var.

Güven Oluşturun

Müşterilerinizin geri gelmesini sağlamanın bir yolu, özellikle de yeni müşterilerse, güvenlerini oluşturmaktır. Bir dahaki sefere geri gelmek için kuruluşunuza yeterince güvenmeleri için onlara en güvenilir deneyimi sağlamak isteyeceksiniz.

Müşterileriniz sizi bir süredir tanımıyorsa, güvenilir görünmeniz gerekir. Bu, bir Hakkımızda sayfası, bir Bize Ulaşın sayfası oluşturmak ve insanların işletme ve ekip hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi için sosyal medya hesaplarınızı etiketlemesi anlamına gelir.

Daha İyi Ödeme Süreci

Artık müşterileri çektiniz. Bir sonraki süreç, sizden satın almalarını sağlamaktır. Ben dahil birçok insan, ödeme süreci çok uzun veya çok kısıtlayıcı olduğunda alışveriş sepetlerini terk etme eğilimindedir. Bu nedenle, daha iyi satışlar sağlamak için sorunsuz bir ödeme işlemi yaptığınızdan emin olun. Örneğin, daha fazla ödeme seçeneğine izin verin veya web sitenizin alt kısmında hangi ödeme seçeneklerini kabul ettiğinizi belirtin. Başka bir yol, müşterilerinizin mutlaka bir hesaba sahip olmadan satın almalarına izin vermektir. Son olarak, müşterilerinizin doldurması gereken sayıları azaltın. Bir ödeme işlemi ne kadar kolay olursa, geri gelme şansları o kadar yüksek olur.

Mobil için Optimize Edin

Artık akıllı telefonunuzdan bile görevler yapabileceğiniz gelişen bir dünya. Bu nedenle, web sitenizin mobil sürüm için optimize edilmiş olması önemlidir. Bu, bir şeyleri mobil görünüme uyacak şekilde hareket ettirmek anlamına gelmez, aynı zamanda mobil sürümde iyi görünecek bir tasarım oluşturmak anlamına gelir. Ve elbette, hızlı yüklenecek şekilde optimize edilmelidir. Yüklenmesi çok uzun süren web siteleri, müşterilerinizin o tarayıcıdan hemen çıkmalarının en büyük nedenidir.

Yukarıda bahsedilenler çok basit 3 öneridir, ancak bunlar müşterinin alışveriş deneyimini büyük ölçüde iyileştirmek için tasarlanmıştır. Bu ipuçlarını kullanın ve müşterilerinizin e-ticaret web sitenizi her sevdiğinde geri gelmesini sağlayın.