Fortnite geliştiricisi Epic, 2021 Fortnite eSports planlarını açıkladı. Bu duyurudaki en dikkat çeken noktalardan biri, 20 milyon dolarlık ödül havuzu oldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle anlaşılabilir bir şekilde sadece 17 milyon dolar olan ödül havuzu, yine 30 milyon dolarlık 2019 ödül havuzunu geçenedi.

Bu açıklama, Epic’in oyunun en yüksek rekabet seviyesi olan Fornite Champion Series’in son sezonuyla ilgili ayrıntıları yayınlamasının ardından yapıldı. Bunun yanı sıra yarışmanın çevrimiçi düzenlenmesini planladıklarını da açıkladılar ve bugün, bu etkinlik için programın nasıl olacağı hakkında daha fazla ayrıntı yayınladılar.

4 Şubat’ta elemeler, 12 Mart’ta da finallerle başlayacak. Kapsayıcı olmayı hedefledikleri için Fransızca, Almanca ve İspanyolca dillerinde yorumlar içeren üç yeni ayrı yayın da olacak.

Bu yılki oyun, blog gönderilerinde gözden geçirilebileceğiniz birkaç format ve puanlama değişikliğine uğrayacak. Epic’e göre, “bunun genel amacı, yıl boyunca daha iyi bir tutarlılık yaratmak ve daha uyumlu bir deneyim için 2021 sezonlarını birbirine bağlamak.”

Ödül havuzlarına gelirsek; 2021 Fortnite Şampiyonası Serisi, her biri için toplam 3 milyon dolarlık para ödülü olan dört sezona sahip olacak. Ancak, bildirildiği gibi yıl ortası ve sonu için planlanan başka turnuvalar da var. Geliştirici, her bölgedeki en iyi FNCS oyuncularını birden fazla rekabetçi formatta bir araya getirmeyi planlıyor. Kalan 8 milyon dolar, bu bekleyen turnuvaların para ödülü olarak kullanılacak.

Bu arada bugün erken saatlerde Epic, oyunda 23 farklı profesyonel futbol takımına yer verecek yepyeni bir ortaklık duyurdu.