Herhangi bir nedenle fotoğraflarınızı düzenlerseniz, muhtemelen var olan çok sayıda fotoğraf düzenleme uygulamasının farkındasınızdır. Photoshop kelimesinin bir fiil haline geldiği noktaya kadar endüstriyi tamamen yöneten Adobe Photoshop’a da aşina olduğunuzdan eminim. Ancak Adobe Photoshop’a erişmek istiyorsanız, ayda en az 10$ ödemeye hazır olmalısınız. Mali açıdan başka öncelikleri olanlarınız için endişelenmeyin! Size bir kuruşa bile mal olmayacak harika Photoshop alternatiflerimiz var.

Adobe Photoshop Express

Teknik olarak, bu hala Photoshop. Tek fark, bunun yalnızca temel özellikleri sunmasıdır, bu yüzden ücretsizdir. Kırpma, yeniden boyutlandırma, döndürme, parlaklık ve kontrast ve arka planı kaldırma gibi temel fotoğraf düzenleme özelliklerini içerir. Uygulamayı tarayıcınızda kullanabilir veya uygulamayı iOS veya Android için indirebilirsiniz. Tek dezavantajı, tarayıcı sürümünün size mobil sürümlerden daha fazla seçenek sunmasıdır.

GIMP

Adobe’den olmayan bir şey arıyorsanız, bir sonraki en iyi seçeneğiniz GIMP (Gnu Image Manipulation Program) olacaktır. Photoshop’un sunduğu tüm özellikleri içermez, ancak yine de Photoshop’un sahip olduğu daha gelişmiş araçlardan bazılarına sahiptir. İlk kez kullananlar için biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak hemen asmanız gerekir. GIMP, Windows, macOS ve Linux için kullanılabilir.

Pixlr

Artık masaüstü yazılımıyla gerçekten heyecan duymuyorsanız, Pixlr en iyi alternatifinizdir. Ücretsizdir ve her yerden erişebilirsiniz. Ancak daha fazla özellik, filtre ve efekte erişmek istiyorsanız aylık bir ücret ödemeniz gerekir. Arayüz Photoshop’a benziyor ve Adobe sürümüne benzer birçok araç da sunuyor, bu nedenle bu birçok ileri düzey kullanıcı için harika.

Paint.NET

Paint.NET başlangıçta Windows Paint programının daha yükseltilmiş bir sürümü olarak yapıldı, ancak şimdi geliştirildi ve o zamandan beri çok yol kat etti. Birkaç Windows kullanıcısı için favori haline geldi. GIMP’den çok daha az karmaşıktır, ancak özellikle yeni başlayanlar için kesinlikle daha kullanıcı dostudur. Tüm uygulamaların sunduğu tüm temel düzenleme araçlarıyla birlikte gelir, ancak aynı zamanda katmanlar, efektler, diğer dosya türleri için destek ve birkaç tane daha ile birlikte gelir. Uygulamayı doğrudan Paint.NET’ten ücretsiz olarak edinebilirsiniz. Alternatif olarak, Microsoft Store’dan 7 $ karşılığında satın alabilirsiniz.

 

Polarr

Polarr, maliyetler söz konusu olduğunda Pixlr ile oldukça benzer, ancak ücretsiz seçenek fotoğraf düzenlemede kullanmanız için hala yeterince iyi. Polarr, Photoshop’un daha basitleştirilmiş bir sürümü olsa da, daha ayrıntılı düzenlemeler yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan araçlara hala sahipsiniz. Yazılım, kırpma, keskinleştirme, deforme etme, eğriler, kenarlık, nokta kaldırma ve otomatik geliştirmelere sahiptir. Polarr için bir web sürümü var, ancak bunu iOS ve Android’de de indirebilirsiniz ve ayrıca Windows ve MacOS için de mevcuttur.