Norman Abramson 1 Aralık’ta San Francisco’daki evinde, ciğerlerine metastaz yapan cilt kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Abramson, kablosuz bilgisayar ağlarının evrimine öncülük eden kişiysi ve modern kablosuz ağların babası olarak kabul ediliyordu. ARPAnet’in daha küçük, kablosuz bir versiyonu olan ALOHAnet’in yaratılmasında bir grup lisansüstü öğrenci ve öğretim üyesine liderlik etti. Bugün bile yarattıkları teknolojilerinin bir kısmı hala akıllı telefonlar, uydular ve ev Wi-Fi ağları tarafından kullanılıyor.

Abramson Harvard’da fizik lisansını tamamladı ve Stanford’da elektrik mühendisliği doktorasına kaydolmadan önce yüksek lisansını UCLA’da yaptı. 1966’dan 1994’e kadar ders verdiği Hawaii Üniversitesi’nde profesörlük pozisyonunu kabul etmeden önce bir süre Stanford ve UC Berkeley’de ders verdi. ALOHAnet orada doğdu.

ALOHAnet, kolejleri ve üniversiteleri mesaj paylaşmak için birbirine bağlayacak bir sistem olarak oluşturuldu. Dijital cihazların paylaşılan bir radyo kanalı üzerinden veri paketlerini teslim etmesine ve kabul etmesine izin vererek çalıştı. Bir veri paketi alınmadıysa, basitçe tekrar gönderiliyordu. Bu sistem Hawaii Adaları’nı birbirine bağladı ve sonunda dünyanın ilk kablosuz paket veri ağı oldu. İsim, selamlama veya ayrılık için kullanılan Hawaiice kelime Aloha’dan geliyor. ALOHAnet, Profesör Abramson ve eski bir Bell Labs bilim adamı olan iş arkadaşı Franklin Kuo tarafından icat edildi.

Abramson ve ekibi, ALOHAnet’in başarısını bunu başkalarıyla paylaşmaya açık olmalarına bağlıyor. Bu icatlarının patentini almadılar ve başkalarının da görebilmesi için bilimsel makaleler yayınladılar. ALOHAnet’in yaratılması, Ethernet’in yaratılmasının yolunu açtı.

Yaptığı tüm harika işlerin yanı sıra Profesör Abramson, dalgalara çıkmayı da severdi. Her gün saat 16.00’da sörf yapması ve her zaman Hawaii gömlekleri giymesiyle bilinirdi. Emekli olduktan sonra 1995 yılında San Francisco’ya döndü ve son günlerine kadar orada kaldı.