Günümüzde çoğu ofis hala birkaç on yıl önceki gibi görünüyor: beyaz duvarlar, floresanlar ve bölmeler. Ne yazık ki bu, kurulumda çalışanların moralini artırmaya hiç yardımcı olmuyor. Herkesi mutlu ve motive etmek istiyorsanız çalışanların moralini artırmak önemlidir. Etkili bir ofis alanı yaratmak pahalıya patlayabilir, ancak neyse ki bunu iflas etmeden yapmanın yolları var.

Duvar Alanından Yararlanın

Çalışanlarınıza haftalık hatırlatıcılar göndermek yerine bu hatırlatıcılar için neden duvar alanını kullanmıyorsunuz? Duvarda hatırlatıcılar, proje güncellemeleri ve işle ilgili diğer bilgileri gönderebileceğiniz bir bölüm olarak kullanın. Dikkatinizi dağıtabilecekleri için doğrudan iş ile ilgili olmayan diğer içerikleri yayınlamaktan kaçının.

Mobilyalarınızı Düşünün

Çalışanların moralini artırmanın bir yolu, kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmaktır. Her zaman monokrom seçimler yapmak zorunda değilsiniz. Aşırıya kaçmadan biraz renk vermek için toprak tonlu mobilya parçaları eklemeyi deneyin. Eski sandalyelerinizi de değiştirmeyi düşünün. Sandalyeler zamanla yıpranır ve çalışanlarınız için rahatsız edici hale gelir. Şirketinizin tam bir yenileme yapmak için gerçekten bütçesi yoksa, önce en çok kullanılan sandalyelere odaklanın.

Dikkat Dağınıklıkları Azaltın

Dikkat dağıtıcı şeylerden tamamen kurtulmak imkansızdır, ancak sadece basit değişikliklerle onları büyük ölçüde azaltmaya çalışabilirsiniz. Örneğin pencerenin yanında oturan ve gözlerine gelen ışık nedeniyle konsantre olmakta güçlük çeken çalışanlar için perde veya panjur takın. Bunun yanı sıra telefon görüşmeleri, müzik veya videolarla ilgili şirket kuralları oluşturun ve uygulayın. Bu, çalışanları kişisel aramalarını dışarıda yanıtlamaya veya video izlerken kulaklık takmaya teşvik etmenize yardımcı olur. Çok büyük bir şey gibi gelmese de dikkat dağıtıcı unsurları azaltmak, çalışanların üretkenliğini büyük ölçüde etkileyebilir.

Yılda İki Kez Temizleyin

Genel temizlik büyük bir baş ağrısı gibi görünebilir ama buna değdiğini söylediğimde bana inanın. Düzen, çalışanlarınızın hareket etmesi için daha fazla alan boşaltmak anlamına gelir. Bu aynı zamanda, ofis malzemeleri konusunda daha doğru bir envantere sahip olmanı demektir ve bu da eninde sonunda halihazırda sahip olduğunuz ofis malzemelerine para harcamanızı engeller. Tatillerden hemen önce büyük bir düzenleme etkinliği yapabilir veya departman başına düzenleme programları atayabilirsiniz. Değerli şeyleri atmaktan kaçınmak için biraz denetim olmalı, ancak departmanların oldukça bağımsız olmasına izin verilebilir.