COVID-19’un dünya çapında yayılması, birçok insanı evde kalmaya zorladı. Dünyanın dört bir yanındaki yerel işletmeler için şirketlerinin geleceğinin ne olacağı, kimsenin yanıtlayamadığı büyük bir soru. Neyse ki işleri ayakta tutmanın bir yolu var; sosyal medya pazarlamacılığı. Bunu nasıl yapacağınızdan tam olarak emin değilseniz, endişelenmeyin. Ben buradayım.

Size neden çevrimiçi pazarlamaya istekli olmanız gerektiğini söyleyerek başlayayım. Herkes evde olduğu için internette gezinmek dışında insanları vakit öldürmek için yapabilecekleri pek bir şey yok. Bu da insanların artık her zamankinden daha fazla içerik istediği anlamına geliyor! Yani farkındalığı, marka sadakatini ve kitlenizin ürünlerinizi satın alma düşüncesini artırmak gibi sizleri olumlu bir şekilde etkileyecek pazarlamaları yapmanız için harika bir fırsat. Kullanıcılara çevrimiçi varlığınızı hissettirmek, internet trafiği oluşturmanın iyi bir yoludur. Artık neden buna önem vermeniz gerektiğini öğrendiğinize göre, nasıllarınıza bakalım.

 

Fenomenlerle Ortaklıklar Kurun

Bir sosyal medya fenomenine yatırım yapmayı ve onlarla bir anlaşma üzerinde pazarlık yapmayı seçebilirsiniz. Bu anlaşmanın ne olduğu size kalmış. Sadece ikinizin de pazarlığın kaybeden tarafında olmadığından emin olun. Sosyal medya fenomenleri yaptıkları işte muhtemelen harika oldukları için ünlüler ve bu yüzden onlarla çalışmalısınız. Halkın neyi ne zaman istediğini de çok iyi biliyorlar. Ek olarak, kendi evlerinin içeriğinden bile içerik oluşturmakta iyidirler. İzleyicileri çekebileceğiniz yollar hakkında beyin fırtınası yapın. Bunu bağış kampanyaları aracılığıyla mı yapacaksınız? Veri grafikleri? Bunu mümkün olduğunca benzersiz hale getirmek size kalmış.

 

Takipçilerinizi Oluşturun

İkinci olarak, halka ‘ilişkilendirilebilir’ görünen içerik oluşturun. Kitlenizin ne istediğini anlayın ve onlara hitap eden içerikler oluşturun. Şu anda hedef kitlenizin çoğunun işinize harcayacak fazladan kaynakları olmayacak, bu nedenle pazarlamanız nedeniyle satışlarınızın artmasını beklemeyin. Ancak pazara hitap etmek, takipçi kitlenizi oluşturmanız için harika bir yoldur. Bu kadar uzun süre evde sıkışıp kalmışken spor ipuçları, denenecek tarifler, neşeli videolar ve memeler gibi ilgilerini çeken içerikler yayınlamaya devam edebilirsiniz. Bütün bunlar geçtiğinde, işinizin önünde parlak bir gelecek olabilir.