Bu dünyadaki hemen hemen herkes Steve Jobs’u ve teknoloji endüstrisine yaptığı katkıları duymuştur. Pek çok girişimci, anlaşılır bir şekilde, ona hayranlar. Teknoloji endüstrisini şimdiki haline tamamen dönüştüren cesur bir vizyonerdi. Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen yaşamı boyunca verdiği tavsiyeler sayesinde birçok insan onu halen daha değerli bir rol model olarak görüyor. Aşağıda, kariyeriniz ve kişisel yaşamınız için faydalı olacak iki tavsiyesini bulabilirsiniz.

Başarılı Olmak İçin Tutkulu Olduğunuz Bir İş Bulun

2007’de seyircilerden biri Steve Jobs’a girişimcilere değerli şirketler kurma konusunda tek bir tavisye verecek olsa hangisini vereceğini sorduğunda Jobs kendinden emin bir şekilde cevap verdi: “Başarılı olmak için yaptığınız işe tutkuyla bağlı olmalısınız. ”

Bu tavsiyesi, başarının sebebinin yaptığınız işi sevmeye bağlı olduğunu, çünkü devam edebilmenizin tek yolunun bu olduğunu açıkladığında daha da anlaşılır oldu. Sıfırdan bir iş kurmak çocuk oyuncağı değildir. Bu dünyada iz bırakmak ve başarılı olmak için çok çalışmanız ve tekrarlanan zorlukları pes etmeden aşmanız gerekir. Genellikle işler zorlaştığında insanlar geri çekilir ve pes eder. Ancak yaptıkları işe tutkuyla bağlı olan insanlar, dışarıdan aldıkları ödüllerle değil tutkuyla yönlendirildikleri için direnmeyi başarırlar.

 

Başkalarının Beklentilerini Görmezden Gelin

Jobs, 1994’te yapılan bir röportajda mevcut dutuma meydan okumaya istekli olmaları halinde insanların hayatlarını ve başkalarının hayatlarını değiştirme gücüne sahip olduklarına inandığını söyledi. Stanford mezuniyet konuşmasında, “Zamanınız sınırlı, bu yüzden onu başka birinin hayatını yaşayarak harcamayın. Başkalarının düşüncelerinin sonuçlarıyla yaşayan dogmaların tuzağına düşmeyin. Başkalarının fikirlerinin gürültüsünün kendi iç sesinizi boğmasına izin vermeyin. Ve en önemlisi, kalbinizi ve sezginizi takip etme cesaretine sahip olun. Bir şekilde, gerçekten ne olmak istediğinizi zaten biliyorlar. Geri kalan her şey ikincildir.”