Hepimizin bildiği gibi girişimciler sıradan insanlar değildir. Çoğunluktan farklı düşünür ve hareket ederler. İş fikirlerini kişilik özelliklerine, alışkanlıklarına ve zihniyetlerine dayandırırlar. Neredeyse her şeyde fırsatlar bulurlar – ki bunun bazen delice olduğunu düşünürsünüz. Bununla birlikte orijinal bir şey düşündüğünüzde zaten bir girişimci olduğunuz anlamına gelmez.

Gerçekten bir girişimci olup olmadığınızı merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz:

Bu Bir Aile Mesleği

Evet doğru okudunuz. Girişimcilik kanınızda var. Her ne kadar bu herkes için geçerli olmasa da birçok girişimcinin ebeveynlerinden biri veya ikisi serbest meslek sahibidir. İyi bir örnek olarak Çinlileri verebiliriz. Çocuklarının aile işini devralması ve hatta kendi girişimlerini başlatmaları onlar için çok önemlidir. Ayrıca bu düşünce yapısını, çocuklarına üniversitede işletme ile ilgili bölümler okutarak tamamlarlar. Böylece işi doğru bilgiler ile yönetebilirler.

Statükodan Nefret Ediyorsunuz

Her zaman evet diyen insan grubuna ait değilsin. İnsanların yaptıkları şeyleri neden ve ne amaçla yaptıkları konusunda derin düşüncelere dalmış birisiniz. Vizyonunuzun iyi bir değişim içerdiğinden ve harekete geçtiğinizden emin olun.

Tutkulusunuz

Bir iş kurmanın herkes için olmadığını söylediğimizde bu konuda çok ciddiyiz. Neden diye sorabilirsiniz. Cevap, bir işe başlamanın sabır ve azim gerektirmesidir. İlk birkaç ay müşterileri kapıdan içeri çekmek için çok zaman harcayacaksınız ve bazen para kazanamayabilirsiniz. Pek çok insan önlerine böylesine bir engel konulduğunda otomatik olarak vazgeçer veya başka bir girişime geçer. Ancak yaptığınız işe tutkuyla bağlı olduğunuzda hiçbir şey veya hiç kimse sizi durduramaz.

İş Güvenliğinin Farklı Tanımı

İş odaklıysanız, iş güvenliğinin sadece 8 saatlik vardiya çalışabilmekle ilgili olmadığına inanırsınız. Ayrıca, bir işveren için çalışanların aksine kontrol sizdeyse işinizin güvenli olduğuna inanırsınız.

Kontrol Benim Göbek Adım

Bence bu oldukça açık. Girişimciler her zaman kontrolün sizde olmasını sever. Kendi şirketlerine komuta etmeyi severler ve işleri kişisel olarak denetlemeyi severler. Onlara yaklaşmak kolaydır, ancak politikaların uygulanması söz konusu olduğunda katıdırlar.

Bu liste uzayıp gidebilir. Ancak yukarıdaki özelliklerin tümüne sahip değilseniz bile endişelenmeyin. Sonuçta, girişimci olmak bir yaşam biçimidir, istediğiniz zaman bırakabileceğiniz bir iş ya da hobi değil.