Freelance çalışıyorsanız yaptığınız için türüne göre saatlik ücret ile ödeme veya belirli bir ücret isteme seçenekleri arasından birini tercih edebilirsiniz. Saatlik ücretler en çok sanal asistanlar ve idari işler yapanların işine yarar. Öte yandan yaratıcı süreçleri nedeniyle bir ürün ortaya koyması uzun sürenler için belirli ücret en iyi sonucu verir. Sabit bir ücret yerine saatlik ücret almaya karar verirseniz emeklerinizin karşılığını aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Saatlik ücret almak istiyorsanız bunu zararlı konuma düşmeden yapmanın birkaç yolu var. Yapmanız gereken ilk şey finansal çöküşe ilerlemediğinizden emin olmak. Saatlik ücretinize karar verirken bu miktarın sağlık sigortası, kira ve faturalar gibi genel giderlerinizi karşılamaya yetip yetmeyeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Eğer saatlik ücretinizi çok düşük belirlerseniz kendinizi mali açıdan sıkıntıya sokabilirsiniz.

Yapabileceğiniz bir başka şey zaman takip yazılımı kullanmak. Bir işi tamamlamanızın tam olarak ne kadar sürdüğünü büyük ihtimalle bilmiyorsunuz. Bu durumda bir zaman takip yazılımı kullanmayı düşünebilirsiniz. Zamanınızı takip etmek çalışma saatlerinizin doğru bir şekilde kaydedildiğinden ve kazıklanmadığınızdan emin olmak için iyi bir yöntemdir. Kullanabileceğiniz çok sayıda zaman takip uygulaması var. Bazı sistemler zaman tuttuğunuz işleri faturalara eklemeyi de mümkün kılıyor.

Müşterilerle buluşmaya başlamadan önce aklınızda saatlik bir ücret olsun. Eğer sizin istediğiniz ücret ile onların düşündükleri birbirinden çok farklıysa sizinle pazarlık yapmaya çalışacaklardır. Üzerinizde baskı kurmalarına izin vermeyin. Size zamanınız, emeğiniz ve becerileriniz için para ödüyorlar. Saatlik ücretinizi düşürmeniz fazla çalışmanıza ve hak ettiğinizden azını kazanmanıza neden olur. Dahası, saatlik ücretiniz günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olmalı. Bu nedenle baskıya boyun eğer ve müşteriyi memnun etmek için ücretinizi azaltırsanız elde ettiğiniz para ile zor geçinir duruma düşebilirsiniz.