Piyasanın şu andaki durumunda her gün dünyanın dört bir yanında daha fazla iş imkanı doğuyor ve rekabet giderek yükseliyor. Bu fırsattan faydalanmanızın önünde bir engel varsa o da dil. Şimdi iş gücünüzdeki çeşitliliği arttırmanın tam zamanı.

İster küçük, ister büyük bir işletme olun çok dilli bir iş gücünüzün olması size büyük bir rekabet avantajı sağlar. Farklı diller konuşan diğer şirketler, işletmeler ve müşteriler ile iletişime geçip iş birliği yapabilmek, herkes yabancı dil konuşamadığından kendi avantajınız için kullanabileceğiniz bir şeydir. ABD’deki pek çok işletme İngilizce konuşmayan kişilerle iletişim kurmakta zorlanıyor. Zira ABD’deki çok dilli ev sayısında artış olsa da nüfusun sadece %23’ü birden fazla dil konuşabiliyor.

Çok dilli bir iş gücüne sahip olmak işletmenizin partnerlik için Asya piyasalarına adım atabilmesini sağlar. Asya piyasaları dünyanın en büyük nüfuslarının ve en hızlı büyüyen ekonomilerinin bazılarına ev sahipliği yapıyor. Eğer çalışanlarınız herhangi bir Asya dilini konuşabiliyorsa bu pazarlar ile daha rahat etkileşime geçebilir ve belki de onlarla partnerlik kurma şansı bile elde edebilirsiniz. Dahası, uluslararası pazarda partnerlikler kurmak sizlere deneyime de erişim sağlar. Bu sizlere dünyanı farklı köşelerindeki ekibinizi tamamlayacak çalışanlar ile birlikte çalışma şansı verir.

Eğer sizi ikna etmeyi başardıysam şimdi söyleyeceklerim bu konuda nasıl adımlar atmanız gerektiğine dair size yol gösterebilir. İş gücünüzü büyütmenin bir yolu birden fazla dil konuşan çalışanları işe almak. Çalışanlarınızdan dil yetkinliklerinin bir göstergesi olarak dil sertifikaları da isteyebilirsiniz. Bunun bir diğer yolu halihazırda sahip olduğunuz çalışanları onları belirlediğiniz bir dil için hızlandırılmış dil kursuna göndermeyi teklif ederek veya dil öğrenme uygulamaları kullanmalarını teşvik ederek eğitmenizdir. Üçüncü bir yol da çalışanlarınızın hedef dile düzenli olarak maruz kalmalarını sağlamaktır. Bunu sağlamak için onlardan bu dilde konuşma pratiği yapmalarını isteyebilir veya ofisteki dinlenme odalarını bu yabancı dilde kitap ve filmler gibi medya öğeleri ile doldurabilirsiniz.

Çeşitliliği destekleyen bir işletmenin başarılı olma şansı daha yüksektir. Çalışma ortamında çok dilliliği desteklemek işletmeye faydalı olmanın yanı sıra çalışanlarınızın da farklı değerler, tarihler ve kültürlere maruz kalmalarına yardımcı olur.