MacKenzie Scott, sadece dört ay içerieinde gıda bankalarına ve acil yardım fonlarına 4,2 milyar dolar bağışladı. Toplam 384 kuruluşa bağışta bulundu ve servetinin büyük bir bölümünü bağışlama planının bir parçası.

6.500’den fazla kuruluşu değerlendirdikten sonra, Scott ve ekibi bağış yapmak için 384 kuruluş seçti. Seçtiği kuruluşlar arasında dezavantajlı topluluklar, marjinalleştirilmiş bireyler için eğitim ve ayrımcılık mağdurları için yasal savunma fonları sağlamak yer alıyor. Bağışın alıcıları arasında yüksek öğretim kurumları ve gıda bankaları yer alıyor. Küçük işletmeler için Scott’ın bağışı, yıllık işletme bütçelerinin miktarına eşitti. Bu, bir milyarderin bağışının bir kısmının küçük işletmelerle mücadele etmek için çok fazla güce sahip olduğunun yeterli kanıtı.

Dört ay önce Bayan Scott, 116 kuruluşa 1,7 dolar bağışladı. Bunlardan bazıları tarihsel olarak siyah kolejleri ve üniversiteleri içeriyordu. Diğer hayırseverlerin dikkatini çekmek için Scott, Temmuz ayındaki bağışı için yaptığı gibi, bağış alan grupların isimlerini vermeye karar verdi.

Geçen yıl, web sitesine göre ‘dünyanın en zengin bireyleri ve ailelerinin servetlerinin çoğunu geri vermeye adama taahhüdü’ olan The Giving Pledge’i taahhüt etti. Şu anda dünyanın en zengin 200’den fazlasını içeriyor. insanlar.

Bayan Scott bir hayırsever, yazar ve dünyanın en zengin 18. kişisi. Bu yıl serveti 23,6 milyar dolardan 60,7 milyar dolara yükseldi. Toplamda, Scott’ın bağışları bu yıl yaklaşık 6 milyar doları buldu.

Mackenzie Scott’ın eski kocası ve Amazon CEO’su Jeff Bezos, 185 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın en zengin insanı olmaya devam ediyor. Geçen Şubat ayında Amazon CEO’su iklim değişikliğini içeren konulara da 10 milyar dolar sözü verdi. Kasım ayında 16 gruba 800 milyon dolar dağıttı. Ayrıca Birinci Gün Fonu için aile evsizliğiyle mücadele etmeleri için 42 kuruluşa 100 milyon dolardan fazla bağışta bulundu. Day One Fund, Bezos’un düşük gelirli topluluklara Montessori eğitimi vermeye başladığı kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.