Bildiğimiz tüm küçük ve orta ölçekli işletmeler ve hatta tüm endüstri devleri pandemi sırasında büyük bir darbe aldı. Bunun olmasını kimse beklemiyordu. Kesinlikle hazırlıklı değildik. Hisse senedi fiyatları her gün çift haneli düştü, bu da yatırımcıların tasarruf edip paralarını büyütmek için güvenli bir yol bulmasını zorlaştırıyor.

Bu salgının bize öğrettiği bir şey varsa, o da bir yerde birikim yaptığımızdan emin olmak, böylece tam bir paniğe kapılmamak. Borsa oldukça büyük bir “kapalı kalma süresi” yaşıyor olsa da, yatırım analistleri ve memurları bunu yatırıma başlamak için harika bir fırsat olarak görüyorlar.

Halihazırda borsada yatırımcı olanlar daha fazla yatırım yapmaktan kaçınmalı, yapmamış olanlar ise hisse senetleri en düşük seviyeye gelene kadar beklemeli. Hisse senedi fiyatlarının ne zaman düşeceği konusunda kesin bir şey söylenmese de analistler, durumu yakından takip ederek tüm varlığınız boyunca sahip olabileceğiniz en yüksek kazancı elde edebileceğinize inanıyor.

Hisse Senedi Yatırımı

Hisse senedi fiyatlarının nasıl düştüğünü görmek biraz rahatsız edici olabilir, ancak tüm yatırım seçenekleri arasında bu hala en pratik olanı. Mali müşavirlerin defalarca belirttiği gibi, bugünlerde hisse senetlerine yatırım yapmak son derece teşvik edilmektedir.

ABD’nin en son ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı, hisse senedi fiyatlarının nispeten düşük olduğu zamana geri dönüş, S&P 500 insanlardan çok fazla yatırım aldı. Son zamanlarda Syfe, hisse senetlerine ilk yatırım yapanların getirileri iki katına çıkardığını bildiren bir makale yayınlamıştı. Şans hakkında konuşun.

Tahvil Yatırımı

Tahviller temel olarak sabit getirili yatırımlar dediğiniz şeydir. Daha basit bir ifadeyle, bir yatırımcının faiz ödemeleri karşılığında borçluya belirli bir miktarda borç vermesidir. Bir IOU’ya benzer şekilde çalışır ve aslında hisse senetlerine yatırım yapmaktan daha az risklidir.

Piyasalara Yatırım

Pandemi başladığında ve hatta zirveye ulaştığında birçok danışman her şey tekrar normale dönene kadar piyasalara yatırım yapmayı ertelemeyi önerdi. Neden mi? Her türlü yatırımdan en çok piyasalar zarar gördü. Hala hisse senedi piyasalarına yatırım yapma ihtiyacı hissediyorsanız, pandemiye rağmen alım satımların kontrolünü ilk geri alan Çin veya Singapur piyasalarına yatırım yapmanız öneriliyor. Bir piyasaya yatırım yaparken ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şey, piyasa düştüğünde toparlanabilme yeteneğidir. Böylece daha az zarara maruz kalırsınız.