Son zamanlarda iş arayanların büyük bir kısmı işlerini çevrimiçi iş panoları aracılığıyla buldu. Bunun çoğu, daha fazla insanı evde kalmaya ve bunun yerine uzaktan çalışmayı düşünmeye zorlayan pandemi yüzünden. Neyse ki, sizin için mükemmel işi bulabilmeniz için bakabileceğiniz birçok çevrimiçi iş panosu var.

İlk önce özgeçmişinizi hazırlayın. Bazı potansiyel işverenler sizden bir ön yazı göndermenizi isteyecektir, ancak özgeçmişiniz en büyük zaferiniz olmalıdır. CV’nizin üst kısmına kariyer hedeflerinizi de eklemeyi düşünebilirsiniz. CV’nizi yüklerken optimize edin, böylece işe alım görevlileri belirli terimleri ve anahtar kelimeleri yazdığında sizinki öne çıkar. Evet, arama motoru optimizasyonu (SEO) bu durumda en iyi arkadaşınız olabilir. Bazı işe alım uzmanları, yüklenen en son CV’leri tercih eder, bu nedenle CV’nizi de düzenli olarak güncellemeyi unutmayın.

İnsanların iş aramaya gittiği birkaç tanınmış iş kurulu var. Bunlardan bazıları Indeed, LinkedIn ve Glassdoor. Bu iş panoları harikadır çünkü işleri konumunuza, maaşınıza, deneyiminize vb. göre filtrelemenize olanak tanır. Bu, tek bir web sitesi altında farklı işler bulmanın etkili bir yoludur. Daha fazla iş bulmak istiyorsanız, ziyaret edebileceğiniz Monster, Flexjobs ve ZipRecruiter gibi birkaç platform daha var. Yalnızca bir çevrimiçi iş platformuna odaklanma seçeneğiniz olsa da, sizin için doğru işi bulma şansınızı artırmak için istediğiniz kadar ziyaret etmekte özgürsünüz.

Çevrimiçi iş panoları çalışmıyorsa, sosyal medya platformlarını kontrol etmeyi deneyin. Facebook, işletmelerin iş ilanları yayınlamasına izin veren bir iş özelliğine sahiptir. Sayfayı takip edenler için iş ilanı haber akışlarında görünecektir. Bu özellikle küçük işletmeler için iyidir. Twitter, iş ilanlarının yayınlanabileceği başka bir sosyal medya platformudur. Neyse ki, 280 karakter sınırı nedeniyle, gönderi doğrudan konuya girecektir, böylece işin sizin için olup olmadığını doğrudan anlayabilirsiniz.

Son çare, ona karışık bir yaklaşıma sahip olmaktır. Tüm şansınızı çevrimiçi iş panolarında iş bulmak için kullandıysanız, daha fazla bağlantıya sahip olmak için sosyal ağınızı genişletmeyi deneyin. Sosyal çevrenizi artırmak, aynı zamanda, aksi halde size tavsiye etmemiş olabilecekleri bir iş için sizi tavsiye eden daha fazla insan şansı anlamına gelir.