Alman Zalando firmasının eş CEO’larından Rubin Ritter, karısının kariyerine odaklanabilmesi için önümüzdeki yıl görevinden çekilmeyi planlıyor. Zalando Avrupa’nın en büyük online moda ve yaşam tarzı sitesi ve öz varlığının 24,5 milyar $ olduğu söyleniyor. Ritter 2010 yılından bu yana Zalando’nun eş CEO’luğunu yapıyor ve Mayıs 2021’den önce istifa etmeyi planlıyor.

Zalando kadın, erkek ve çocuklara yönelik kıyafetler ve yaşam tarzı ürünleri satan bir şirket. 2008 yılında Almanya’da kuruldu ve o günden bu güne uzun yol kat etti. Günümüzde Zalado’nun Avrupa’nın 17 ülkesine yayılmış 36 milyon’un üzerinde müşterisi ve 14.000 çalışanı var.

Ritter geçtiğimiz 6 Aralık’ta bir bildiri yayınladı ve şunları söyledi: “Eşim ve ben önümüzdeki yıllarda onun profesyonel hedeflerinin öncelikli olması gerektiğine karar verdik. Büyüyen aileme daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Zalando’nun öncelikli olduğu 11 harika yıldan sonra artık hayatımı yeni bir yöne çevirmem gerektiğini hissediyorum.” 11 yıl önce şirkete katılan Ritter, Zalando’nun bugünkü halini almasından kısmen sorumlu. Zalando’nun diğer iki eş CEO’su Robert Gentz ve David Schneider. İki patron Ritter’in ayrılışından sonra şirketi yönetmeye devam edecekler.

Şirket Ritter’in karısının ismini veya mesleğini açıklamadı ancak söylenenlere göre kendisi bir hakim. Çiftin bir çocukları olduğu ve ikinci çocuklarının da yolda olduğu da söylenenler arasında.

Zalando’nun müşterilerinden çoğu kadın olmasına rağmen yönetim kurulunda sadece beyaz erkekler bulunuyor. Aynı zamanda cinsiyetler arasında erkekler lehine %22 maaş farkı bulunuyor. Ne yazık ki bu Almanya’da nadir bir durum değil. Ülke Avrupa’da cinsiyetler arası maaş farkında en kötü durumdaki ülkelerden biri. AllBright kuruluşuna göre 160 büyük Alman şirketindeki yönetim koltuklarının sadece %9,3’ü kadınlara ait. Ancak Zalando, yönetici pozisyonundaki kadın oranını 2023’e kadar %40’a çıkartmaya söz verdi. Ritter’ın istifası şirkete yerine bir kadını işe alarak sözlerini tutma fırsatı tanıyacak.