Restoranların başarılı olması için müşteri ilişkileri en önemli şey. Çalışanlar her müşteriye iyi bir hizmet verebilmek için eğitilirler. Ancak ne yazık ki bazı insanlar her şeye rağmen müşterilerine kötü davranmayı başarıyorlar.

Kaynak: Pixabay

Hikayemiz küçük bir restoranın müşteri ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu öğrenmesi hakkında. Bir polis memuru bölgedeki restoranda çok ihtiyaç duyduğu yemeğini yemek için sıraya girdi. Popüler bir restoran olduğundan uzun da bir sıra vardı. Polis memuru kendi sırasının gelmesi için sabırla bekledi. Sıra sonunda kendisine geldiğinde restoranın kendisine hizmet vermeyi reddetmesiyle neye uğradığını şaşırdı.

Boş Gününün Keyfini Çıkartıyor.

Alexandria, Virginialı polis memuru Karl Baker, iple çektiği boş gününün keyfini çıkartıyordu. Son günlerde bir dizi 12 saatlik mesaisi olduğundan bu molayı sonuna kadar hak etmişti. Baker zamanını olabilecek en iyi şekilde geçirmeyi planlıyordu – tembellikle dolu bir günle.

Kaynak: Pixabay

Baker geç uyanmayı, dışarıda yemek yemeyi ve gününü televizyon önünde soğuk bir içecekle rahatlayarak geçirmeyi planlamıştı. Ne yazık ki hayatının en kötü günlerinden birini geçireceğinin farkında değildi.

Brunch İçin Çıktı

Baker uyandığında çoktan öğlen olmuştu. Köpeği onunla oynayıp onu beslemesi için yatağına zıpladı. Güneş ışıkları evi doldurmuştu bile. Baker kendisine bir kahve yaparak güne güzel bir başlangıç yaptı.

Kaynak: World Lifestyle

Brunch için nereye gidebileceğini düşündü. Son günlerdeki uzun mesailerden sonra kendi yemeğini hazırlamakla uğraşmak istemiyordu. Kendisine güzel bir jest yapma zamanı gelmişti.

Şehrin Farklı Bir Bölgesini Keşfetti

Baker bir anda birinin kendisine tavsiye ettiği bir restoranı hatırladı. Şehrin dışına doğru bir bölgede olduğundan daha önceden gitmemişti. İşin açıkçası şehrin o bölümüne daha önce hiç gitmemişti. Denemek için harika bir zaman gibiydi.

Kaynak: World Lifestyle

Baker restorana ulaştığında popüler bir yer olduğunu görebiliyordu. Restoranın önünde bir sıra oluşmuştu bile. Sıraya girerek sabırlı bir şekilde sıranın kendisine gelmesini bekledi. Bu sırada duvardaki menüyü okuyarak neler sipariş edeceğine karar verdi.

Beklemeye Değen Bir Yemek

Baker yemek konusunda seçici olduğunu kabul ediyor. Bu nedenle menüyü iyice incelemesine imkan tanıyan bekleme süresinden şikayetçi değildi. Karnı çok açtı ve restoranın insanların dediği kadar iyi olduğunu umuyordu.

Kaynak: Pixabay

Sırasının gelmesi için beklediği 45 dakika boyunca restoranın özel yemeklerinden iki tanesini seçmeyi başarmıştı. Bu yemeklerin beklemeye değeceklerinden emindi.

Sabırlı Memur

Restorandaki sıra o gün normalden de uzundu. Çalışanlar o gün yavaş çalışıyor gibiydiler. Diğer müşteriler sırada 10 dakikadan fazla bekledikten sonra büyük ihtimalle pes edecekken Baker sabırlı davrandı ve sıranın kendisine gelmesini bekledi.

Kaynak: World Lifestyle

Sıra kendisine geldiğinde Baker iyice acıkmış ve susamıştı. Günün ilk yemeğini yiyecekti ve akşamüstü olmuştu bile. Ancak kasadaki kasiyer ve çalışan kendisini samimi bir gülümsemeyle karşılamak yerine küçükseyici bir şekilde baktılar.

Kaba Kasiyer

Baker kasiyeri sıcak bir gülümsemeyle kibar bir şekilde selamladı. Kasiyer kendisine cevap verdi ancak ne bakışlarında ne de ses tonunda aynı samimiyet vardı. Öncekinden daha da sabırsız ve sinirli görünüyordu ve sakızını agresif bir şekilde çiğniyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Baker bu tavrı görmezden gelmeye karar verdi. Kasiyer iyi bir gün geçirmiyor gibiydi. Her gün insanlara hizmet veren kişiler için hayatın her zaman toz pembe olmadığının farkındaydı. Siparişini verirken gülümsemeye devam etti.

Kalmadı

Kasiyer Baker’a istediği yiyecekten olmadığını söyledi. Baker ikinci tercihini söyledi. Kasiyer ondan da olmadığını söyledi. Bir restoranda özel yemeklerinden nasıl kalmayabilirdi?

Kaynak: Pixabay

Baker şaşkın bir şekilde özel yiyecekler listesinden üçüncü yiyeceği söyledi. Kasiyer Baker sanki bunu özellikle yapıyormuş gibi gözlerini devirdi ve o yemeğin de kalmadığını söyledi. Baker özel yemekler listesine baktı ve başka ne alabileceğini düşündü.

Özel Yemekler Menüde Yok

Baker sinirlenmeye başlamıştı. Günün yemekleri için sırada o kadar vakit harcamıştı ve şimdi de hiçbirinden kalmadığını öğrenmişti. Eğer menüde özel yemeklerden kalmadığını belirtselerdi sırada hiç vakit kaybetmezdi.

Kaynak: World Lifestyle

Kasiyerin kötü tavrı sadece daha da sinirlenmesine neden oluyordu. Yine de anlayışlı olmaya çalıştı. Kasiyere hangi yemeklerden olduğunu ve olan yemeklerden hangisinin en iyisi olduğunu sordu. Sadece sırada geçirdiği süreye değecek bir yemek yemek istiyordu.

Haksız Tavır

Kasiyer Baker’ın sorusuna cevap olarak gözlerini devirdi. Sanki aptal bir soru sormuştu. Bu Baker için bardağı taşıran son damlaydı ve bunu yüzünde belli etmişti.

Kaynak: World Lifestyle

Daha o cevap veremeden kasiyer kendisine bir şey ısmarlamayacaksa gitmesini söyledi. Baker bu tavır karşısında şok olmuştu. Bir yemek sipariş etmeye çalışıyordu ancak kasiyer ayak diretiyordu.

Müdürü Çağırdı

Baker hissettiği siniri kontrol altında tutmak için derin bir nefes alıp verdi. Kasiyere sakin bir şekilde müdürü ile konuşmak istediğini söyledi. Kasiyer sadece suratına boş bir şekilde baktı ve müdüre seslendi.

Kaynak: World Lifestyle

Birkaç saniye sonra mutfaktan bir kadın çıktı. Baker’a baktı ve arkasındaki sırayı gördü. Sorunun ne olduğunu sordu ve Baker’a arkasında bekleyenler olduğunu hatırlattı.

Kendini Açıkladı

Baker kendisi geldiğinde bile olan saçma derecede uzun sıranın kendi suçu olduğu imasını görmezden gelmek için elinden geleni yaptı. Müdüre sakin bir şekilde kasiyerin tavrını ve özel yemeklerden hiçbirinin olmadığını açıkladı.

Kaynak: World Lifestyle

Baker özel yemekler yoksa menüden kaldırılmaları gerektiğini söyledi. Yalan reklam yapıyorlardı. Ayrıca idarenin müşteri ilişkilerini düzenlemek için bir şeyler yapması lazımdı. Müdürün söyledikleri karşısındaki tepkisine baktı. Bu pek de güzel bir konuşma olmayacaktı.

Sürekli Kötü Hizmet

Kasiyerin para ödeyen müşterilere bu kadar kaba olacak cesareti nereden bulduğu belliydi. Pek çok müdür böylesine bir durumda özür dileyip bir şekilde telafi etmeyi teklif edecekken bu müdür kasiyeri kadar kabaydı.

Kaynak: World Lifestyle

Arkadan olan biteni dinleyen aşçı kadın müdüre Baker’ı sıradan çıkartmasını çünkü onun için yemek pişirmeyi reddettiğini söyledi ve bariz bir el hareketi yaptı. Müdür ise aşçıyı uyarmak yerine güldü.

Bariz Saygısızlık

Restoranda çalışan üç kişinin bu şekilde davrandığını görmek Baker’ı çok kızdırmıştı. Sakin bir şekilde kalmak için uğraştı. Onlara müşterilerine daha düzgün davranmaları gerektiğini yoksa bunun sonuçları olacağını hatırlattı.

Kaynak: Pixabay

Müdür kendisine sanki ona karşı kişisel bir saldırıda bulunmuş gibi baktı. Bakerdan oradan ayrılmasını istedi. Son söylediği şey “Senin gibi adamlara hizmet vermiyorum.”du. Baker duyduklarına inanamıyordu.

Ayrımcılık

“Benim gibi adamlara?” Diye tekrarladı Baker müdürün dediğini tekrar etmeye cesaret etmesini istercesine. Efendilik buraya kadardı. Hepimiz bu cümlenin ne anlama gelebileceğini biliyoruz. Müdürden “senin gibi bir adam” derken ne demek istediğini açıklamasını istedi.

Kaynak: Pixabay

Baker’ın canına tak etmişti. Otoriter bir ses tonuyla müdürle ilk başta neden konuşmak istediğini tekrarladı ve geri dönütü için müteşekkir olması gerektiğini söyledi. Çalışanların kendisine nasıl davrandıklarına inanamıyordu.

Müdür Geri Adım Atmadı

Müdür geri adım atmadı. Baker’a kendisine bir açıklama borçlu olmadığını söyledi ve olay çıkarttığını belirterek restorandan ayrılmasını istedi. Baker karşısındaki kişinin ne kadar saygısız olduğuna inanamıyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Bir polis memuru olarak insanların kendisine saygısızca davranmalarına veya söylediklerini dinlememelerine alışık değildi. İnsanların onu küçük görmesine veya dışlamasına hiç alışık değildi. Bir polis memuru olmasa bile kimse kendisine bu şekilde davranılmasını hak etmiyordu!

Gerçek Yüzü

Bu müdürün kendisi ile kibar bir şekilde konuşmayacağı ve saygı göstermeyeceği belliydi. Kendisinin kim olduğundan ve sahip olduğu otoriteden haberdar olmadığı belliydi. Baker o sırada üniformasını giymiyordu ve bu nedenle müdür onu kendisinden aşağıda görüyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Bu Baker’ın düşünmesine neden oldu. İnsanlar sadece üniforması yüzünden mi kendisine saygı gösteriyorlardı? Eğer şu anda yaptığı gibi üniforması olmadan gezerse insanlar gerçek yüzlerini gösterecekler miydi? Deneyimine bakılırsa evet.

Tanıdık Olmayan Yüzler

Memur Baker şehirde bilinen bir yüzdü ancak şehrin dış bölgelerinde onu kimse tanımıyordu. Hatta normalde yemek için sırada beklemesine bile gerek olmazdı. Ancak şu anda durum farklıydı. Bilinmedik bir bölgedeydi.

Kaynak: World Lifestyle

Bir sıkıntı olduğunu fark eden müşterilerin gözünü üzerinde hissedebiliyordu. Tanıdık bir yüz var mı diye etrafına bakındı. Ancak kimseyi tanıyamadı. Kim olduğunu teyit edecek birini bulamayacağının farkındaydı.

Planlı Geri Çekilme

Baker’ın kaba müdüre söyleyecek bir şeyi kalmamıştı. Bu nedenle restoranı terk etti. Mutsuz, kızgın ve hayal kırıklığına uğramış bir şekilde arabasına yürüdü. Kafasında bir plan oluştururken açlığını unutmuştu.

Kaynak: Pixabay

Baker sonraki gün üzerinde üniforma ile restorana dönmeyi planladı. Çalışanların bu sefer aynı şekilde mi davranacaklarını ve kim olduğunu anlayıp anlamayacaklarını merak ediyordu. Ardından müdür ile tekrar konuşmayı ve onlara hizmetlerini düzeltmelerini söylemeyi planlıyordu. Belki bu sefer kendisini dinlerlerdi.

İşe Döndü

Ertesi gün işe dönme vakti gelmişti. Kararlı bir şekilde üniformasını giydi. Görüyorsunuz ya, Baker sıradan bir polis memuru değildi. Emniyet müdürüydü. Restoranda çalışanların kendini nasıl tanımadıklarını anlamıyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Baker yoğun bir gün geçirmişti ancak restoranda başına gelenleri de unutmamıştı. Mesaisinin bitmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Restorana geri dönecek ve çalışanlara saygının ne demek olduğunu öğretecekti.

Eline Bir Şans Geçti

Neyse ki günün ilerleyen saatlerinde Baker’ın sahaya çıkması gerekmişti. Gittiği yer restorana yakın olduğundan işi bittikten sonra oraya uğramaya karar verdi. Restorana geldiğinde bir polis arabası kullanıyordu.

Kaynak: Pixabay

Baker kapıyı itip içeri girdiğinde herkes kendisine baktı. Sert bir yüz ifadesi vardı. Otoriter ve güçlü görünüyordu. Göz korkutan bir aurası vardı. Üniforma ile birlikte daha uzun ve yapılı görünüyordu.

Üniforma İşe Yaradı

Herkes üniformayı tanıdı. Müşteriler kendisine saygı ve yüzlerinde gülümsemelerle bakıyorlardı. Çalışanlar bile içeri girdiğini fark edince dikleşmiş gibiydiler. Üniforma işe yarıyordu. Herkes varlığının farkındaydı.

Kaynak: World Lifestyle

Baker kaba kasiyerin mesaide olduğunu görünce sevindi. Kasiyer işine daha odaklı gibiydi.  Baker sıraya girdi (neyse ki bu sefer daha kısaydı) ve başını öne eğik tuttu. Sıra kendisine geldiğinde kasiyer yüzünde bir gülümseme ile ona döndü. Kim olduğunu fark ettiğinde bu gülümseme yavaşça kayboldu.

Yüzleşme

Baker bu tepkiyi bekliyordu. Kasiyerin yüzünden korku okunuyordu. Önceki gün emniyet müdürüne nasıl davrandığının farkına varmıştı. Beti benzi attı. Bunu görmek Baker’a iyi hissettirse de yeterli değildi. Müdür ile görüşmek istediğini söyledi.

Kaynak: World Lifestyle

Kasiyer bunun kendisi için ne demek olduğunu biliyormuşçasına yavaşça başını eğdi. Bu sefer müdür için önceki günkü gibi bağırmadı. Müdürü bulmak için mutfağa gitti.

Sonuç Aldı

Ne yazık ki bu sefer başka bir müdür çalışıyordu. Gece mesaisinin müdürü gündüzünkine göre daha yardımseverdi. Baker önceki gün olanları ona anlattı.

Kaynak: World Lifestyle

Gece müdürü Baker’dan anında özür diledi. Olaya dahil olan çalışanlar hakkında hemen bir soruşturma başlatacağını söyledi. Baker özrünü kabul etti ve istediğini elde ettiğini bilerek restorandan ayrıldı.

Hikaye İnternete Yayıldı

Baker anlayışlı biriyle konuşabildiği için memnun bir şekilde restorandan ayrılmışyı. Ancak hikaye burada son bulmadı. Restoranın her gün gelen düzenli müşterileri vardı ve bu müşteriler olan bitene şahit olmuş, polis memurunun nasıl geri geldiğini görmüşlerdi.

Kaynak: World Lifestyle

Restoranın yaptığı ayrımcılık ve memura karşı kötü tavrı sosyal medyada hızla yayıldı ve popülerlik kazandı. Tahmin edebileceğiniz gibi restoran çok fazla tepki çekti ve bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

Restoran Toparlanmaya Çalıştı

Restorandan bir yetkili yayılmış hikaye ile ilgili medya kuruluşları ile konuştu. Kendisine çalışanlarının Baker’a karşı inanılmaz tavrı sorulduğunda polis memurunun başına gelenleri reddetmeye cesaret edemedi.

Kaynak: World Lifestyle

Yetkili medya kuruluşuna olayı detaylı olarak incelediklerini belirtti. Restoranın sahipleri polis memurunda kendi restoranlarında bu şekilde davranıldığı için hem şok olmuşlardı hem de üzgünlerdi.

İnternet Kullanıcıları Dava Açmayı Tavsiye Ediyor

Hikaye intenete yayıldığında pek çok kişi olanlar karşısında sinirlendi. Hepimizin bildiği gibi ABD çok vatansever bir ülke ve polislerine saygı duyuyor. Birilerinin polise bu şekilde davranmaya nasıl cesaret edebildiğini anlayamıyorlardı.

Kaynak: World Lifestyle

İnternettekiler durumu Oregon’da gay bir çift için düğün pastası yapmayı reddeden pastaneye benzettiler. “Her türlü ayrımcılık ayrımcılıktır!” İnternet kullanıcıları restorana söylenmeye devam ederken polis memurunu da restorana dava açması için cesaretlendirdiler.

Tepki Çektiler

Restoranın yetkilisi Baker’a ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Kendisi ile henüz konuşamadıklarını da ekledi. İnsanlara bu olayın ve olaya dahil olanların soruşturmasının devam ettiğini de söylediler.

Kaynak: World Lifestyle

Restoran bu soruşturmanın sonuçlarını beklerken başını dik tutmakta zorlanıyordu. Binlerce kişi soruşturmanın sonuçlarını ve sonrasında doğru adımlar atılıp atılmayacağını görmek için bekliyordu.

Polis Sendikası Konuştu

Alexandria Polis Sendikası da yayılan hikaye hakkında bir açıklama yayınladı. Sözcü böylesine bir olayın kendi şehirlerinde gerçekleşmesi karşısında şaşkın olduklarını belirtti. Bölgede yaşayanlar ve yerel işletmeler ile polisin harika bir ilişkisi olduğunu söyledi.

Kaynak: World Lifestyle

Sendika Baker’ı böylesine bir durumda kendisini nasıl ifade ettiği konusunda tebrik ettiklerini sötledi. Restoran da hızlı özürleri ve iş birlikleri nedeniyle takdir edildi.

Halkın Öfkesi

Polis sendikasının açıklamasına rağmen halkın öfkesi dinmedi. Olan olmuştu. Restoran polis gücünü destekleten posterler asarak hatasını örtmeye çalışsa da bu halkı daha da öfkelendirmişti.

Kaynak: World Lifestyle

Restoranın Facebook sayfasına sert yorumlar gelmeye devam ediyordu. İnsanlar restoranı boykot etmeye ve başkalarını da bu boykota davet etmeye başladılar. Restoran için işler o kadar kötü gidiyordu ki insanların restoranı yağmalayacağı söylentileri bile çıkmıştı.

Baker Konuştu

Halkın öfkesine karşı mantığın sesi dile geldi. Baker’ın kendisi konuştu. “İptal etme kültürü” taraftarı olmadığını ve bu kadar öfkeyi desteklemediğini belirtti.

Kaynak: World Lifestyle

İnsanları restorana karşı suç işlememeleri konusunda uyardı ve boykota devam etmemelerini söyledi. “Birkaç kişinin davranışı herkesi yansıtmaz.” diyerek şehrin insanlarından doğru olanı yapmalarını istedi.

Soruşturma Sonuçları

Restoran düzgün bir soruşturma gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yayınladı. Olaya dahil olduğu kişilerin uygunsuz bir şekilde davrandıklarına karar verilmişti. Bu nedenle bu kişiler kovulmuş ve restoranla ilişkileri kesilmişti.

Kaynak: World Lifestyle

Gece vardiyası müdürü ile restoranın sahipleri Baker’ı bulmuş ve kendisinden kişisel olarak özür dilemişlerdi. Polis gücüne duydukları saygıyı bir kez daha yineleyerek ileride çalışanlarına daha fazla dikkat edeceklerini de belirtmişlerdi.

Herkes Saygıyı Hak Eder

Restoran çalışanları kim olduğunu bilmedikleri için bir polis memuruna karşı saygısızca davranmışlardı. Üniformasız gelmiş ve kötü muamele görmüştü. Merak etmeden edemiyoruz – çalışanların kurbanı normal bir vatandaş olsaydı ne olurdu? Tepki bu kadar büyük olur muydu?

Kaynak: Pixabay

Müşterilere hizmet vermeyi içeren işlerde çalışanlar için umarım bu hikaye bir hatırlatma olur. Mutsuz müşterilerden hangisinin konuşacağını ve kariyerinizi bitireceğini bilemezsiniz. Tüm müşterilere saygılı bir şekilde davranın.