Det finns många fördelar med att arbeta som frilansare. Du får välja dina egna projekt och koppla av i pyjamas och äta chips hela dagen. Låter det inte som det perfekta jobbet? Ja och nej. Att vara frilansare kan inkludera att arbeta med klienter från olika tidszoner. Precis som många andra arbetsplatser behöver du vara aktiv när det är dags att gå igenom projektdetaljer. Beroende på vad tidsskillnaden är, kan du behöva stiga upp mitt i natten för att delta i ett samtal. Även om det inte alltid händer kan frilansande ta mer tid än vad du först förväntar dig. Men med rätt strategier kan du följa ett hälsosamt schema, även när du arbetar med olika tidszoner.

Förlaga Maten

Att arbeta olika tidszoner kan också leda till udda arbetstider. Det som anses vara lunchtid för dig kan redan vara middagstid för en klient, och frukost för en annan. Med ett annat arbetsschema är det lätt att glömma måltiderna, särskilt när det är mycket som behöver göras på jobbet. Lösningen är att förbereda dina måltider i förväg, så att när det är dags för dig att äta, behöver du endast ta något ur kylen. Måltidsberedning säkerställer också att du faktiskt äter hälsosamma måltider och inte skräpmat.

Håll Dig Till Ett Sömnschema

Det kan vara svårt att hitta det perfekta sömnschemat när dina klienter befinner sig i en annan tidszon, men kom ihåg att det är svårt att prestera bra på jobbet när du får otillräcklig sömn varje dag. Organisera ditt arbetsschema och ta reda på vilket sömnschema som skulle fungera bäst för det. Se till att du faktiskt håller dig till schemat också. Ju striktare du är med ditt sömnschema, desto lättare blir det för dig att hålla fast vid vanan.

Gå Ut

En nackdel med att arbeta hemma är att det blir lätt att fastna hemma. Du riskerar att missa utomhusvärlden, och det här är inte bra för dig långsiktigt. När tiden tillåter det, försök att arbeta i en annan miljö, oavsett om det är parken eller ett kafé. Att jobba bortifrån hemmet kan liva upp en annars enformig dag. Det leder även till bättre intag av friskluft, som du normalt inte skulle få när du fastnar inomhus.

Bli Mer Organiserad

Att arbeta för olika klienter innebär att man hålla koll på projektdetaljer och tidszoner en hel del. För att hjälpa dig att hålla reda på tidsfrister och tidszoner, använd organisationsverktyg/appar. Du kan även skriva ner allt i en dagbok, eller om du föredrar det digitalt, installera en kalenderapp som kan konvertera tidszoner. Tilldela en färg för varje tidszon så att du inte blir förvirrad när du går igenom dina uppgifter.