Om du någonsin undrar vad som inspirerar entreprenörer att starta ett företag, så kan jag berätta för dig att det är oftast på grund av ett vanligt problem de flesta av oss upplever. Företagare ser vanliga problem som möjligheter. De kommer på sätt att lösa dem, och när det kommer till människor, ju större problemet är, desto mer villiga är de att betala någon som har lösningen. Så enkelt som det låter, ibland är det svårt för oss att märka problem och göra dem till möjligheter, men här är tips som kan hjälpa dig.

Personlig Upplevelse

Innan du går och söker runt, reflektera över dig själv. Bemöter du jobbiga problem? Om svaret är ja, finns det en befintlig lösning på detta problem? Om inte, så kan detta vara en affärsmöjlighet för dig. Även om det är osannolikt att alla kommer att känna igen sig i den problematiska situationen, är det fortfarande troligt att du inte är den enda som står inför hindret. Ju mer personlig en fråga är, desto mer ansluten och passionerad blir du när du skapar en lösning för det.

Fråga Din Familj

Ibland kan det vara svårt att identifiera problem, särskilt när det har blivit för vanligt. Så det är också bra att vända sig till familjemedlemmar och be om deras hjälp. Eftersom de är din familj så kan de vara de bästa insiktsrådgivarna. Om du har produkter som du vill testa, men inte är tillräckligt säker på att ge ut till främlingar än, kan dina familjemedlemmar bli dina produkttestare. Det är också viktigt att du säger till dem att de ska ge sina opartisk åsikter och att vara ärliga.

Fråga Runt

Ett annat sätt att identifiera problem och göra dem till möjligheter är att kliva ut ur din “comfort zone” och fråga dina konsumenter om deras behov. Genom att skapa ett röstningssystem kan du upptäcka nya mönster, vilket i sin tur hjälper dig att identifiera det vanligaste problemet. Et voila! Nu har du en affärsmöjlighet.

Gör En Förbättring

Så här är det: bara för att ett visst problem redan har löst, betyder det inte att du inte kan komma på en bättre lösning. Innovation är inte begränsad till att skapa någonting nytt, det kan också betyda att förbättra uppfinningar som redan existerar. Oavsett om handlar om att uppfinna en miljövänligare, effektivare eller mer prisvärd variant, det kan vara en affärsriktning värt satsa på. Det behöver inte ens vara en stor förändring. Ibland är en liten förändring allt som behövs för att göra en stor och märkesvärd förbättring.