Dingen Waar Werkgevers Naar Zoeken Op Je CV

Recruiters ontvangen vaak honderden sollicitaties voor een enkele positie. Ze hebben dan ook geen tijd om alle details van iedere CV door te nemen. Veelal besteden werkgevers slechts een paar seconden per CV en scannen deze op basis van een aantal bepaalde gegevens. Tijdens het vluchtig doornemen van de CV, zoeken ze naar veelbelovende punten van een kandidaat, waarna ze verdere stappen nemen om de kandidaten te vragen dit toe te lichten in een sollicitatie gesprek.

Online aanwezigheid

Tegenwoordig nemen veel werkgevers iemand aan, middels het gebruik van social media. Sommige recruiters geven hier zelfs de voorkeur aan en gebruiken social media om meer over een sollicitant te weten te komen. Zo bekijken ze hun social media profielen, denk aan: LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter te bekijken. Probeer dus je naamsbekendheid te vergroten door je online portfolio in je cv ook online en op social media te delen. Zo kunnen de aanwervende managers jouw aanwezigheid op het web en je online bijdrage aan de branche waarin je werkt controleren. Zorg er wel voor dat deze accounts zakelijk zijn en je professioneel overkomt.

Credit: forbes

Trefwoorden

Wanneer aanwervende managers je CV scannen, proberen ze een aantal woorden te vinden die overeenkomen met de specifieke rol. Probeer deze trefwoorden uit een sollicitatie dus ook te gebruiken op jouw CV. Als ze een aantal woorden vinden die relevant zijn voor de verantwoordelijkheden van de positie, is de kans groot dat jouw CV opvalt en wordt uitgekozen. Dus, terwijl het bijwerken van je CV of het maken van een nieuwe altijd een hele klus is, is het goed om te proberen om bepaalde woorden die relevant zijn voor die bepaalde functie erin te verwerken.

Bron: fraserdove

Benadruk carrière progressie

Recruiters en werkgevers willen er altijd achter komen of jij wel of geen goede kandidaat bent voor een specifieke vacature. Ze willen het verhaal achter de carrière van een kandidaat leren kennen en weten waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Het helpt hen om de carrière groei van de sollicitant te identificeren. Het is dus beter om een carrière pad op te nemen in je CV, dat kan verklaren waarom je naar de functie solliciteert.