Een Canadese onderzoeksgroep had het vermoeden dat de computersystemen van Downing Street en het ministerie van Buitenlandse Zaken geïnfecteerd zijn geweest met spyware. Ze hebben beweerd dat ook de telefoon van de Britse premier, positief heeft getest op spyware.

Bron: jewishnews

The Citizen Lab werkt al jarenlang aan het opsporen van elektronische surveillance. Ze hebben de Britse regering gewaarschuwd, dat de netwerken van zowel 10 Downing Street als het Foreign and Commonwealth Office in 2020 en 2021, besmet zijn geweest met de Pegasus Spyware. Pegasus wordt verkocht door de NSO Group aan overheden, om surveillance uit te voeren door het infecteren van telefoons met kwaadaardige software. Het stelde regeringen in staat telefoons van anderen te controleren en er data uit te onttrekken, zonder vast te zitten aan bepaalde restricties.

Bron: dailysabah

Toch, heeft de NSO groep iedere vorm van gegevensmisbruik altijd ontkend. Het bedrijf geeft aan, dat de software enkel is verkocht aan bepaalde overheidsorganisaties voor handhaving van de wet en inlichtingen doeleinden. Het is gebruikt om eventuele criminele activiteiten te voorkomen en om terroristen te identificeren.

Bron: cheapsslsecurity

Een woordvoerder van de NSO Group zei: “De informatie die naar voren is gebracht met betrekking tot deze aantijgingen zijn, nogmaals, vals en kunnen om technologische en contractuele redenen niet in verband worden gebracht met NSO producten.” Het bedrijf verklaarde ook: “NSO blijft het doelwit van een aantal politiek gemotiveerde belangenorganisaties. Zoals onder meer Citizens Labs en Amnesty. Om onnauwkeurige en ongefundeerde rapporten te produceren, op basis van vage en onvolledige informatie. Wij hebben meerdere keren meegewerkt aan onderzoeken van de overheid, wanneer er gegronde aantijgingen waren.”