Tips Voor Minder Rommel in Huis

Rommel zorgt ervoor dat een ruimte onoverzichtelijk wordt en dit kan stress geven. Als gevolg daarvan raken we dingen kwijt, omdat we niet meer weten waar we iets hebben weggelegd of opgeborgen. Veel spullen in huis, zorgen er ook voor dat een woning moeilijk schoon te houden is. Daarom is het altijd belangrijk om je huis te organiseren en rommelvrij te maken.


Bron: mother.ly

Een van de meest voorkomende plaatsen die vaak rommelig zijn, is ons bureau. Een bureau staat vaak vol prullaria en allerlei soorten objecten. Het is een van de meest voorkomen plekken in huis, waar de rommel zich opstapelt. Als je probeert om te “ontspullen” of op te ruimen, kun je het beste beginnen bij je bureau. Onthoud altijd dat het creëren van een rommel-vrij huis niet genoeg is. Rommelvrij leven is een continu proces, dat je je hele leven zal moeten bijhouden.


Bron: trendyandtidy

Het grootste deel van de huishoudelijke rommel, wordt gemaakt door de leden van het huishouden. Soms creëren we het tijdens het decoreren van ons huis, juist alleen maar rommel en stapelen de decoratieve items die we niet meer gebruiken zich op. We vergeten vaak, dat het helemaal niet nodig is om alle ruimte in een kamer te vullen. Lege ruimtes zijn juist erg belangrijk, om je te kunnen concentreren op het belangrijkste decoratie object. Voeg bij het inrichten van een kamer altijd een persoonlijke stijl toe, in plaats van blindelings de trends te volgen. Vraag jezelf af of bepaalde items echt belangrijk zijn voor je of niet. Als je items in huis hebt die geen nut hebben, kun je ze beter weghalen en opruimen.


Bron: housewifehowtos

We hebben allemaal een aantal items, waar we van houden maar ze echter nooit gebruiken. Dit zijn spullen waaraan we een bepaalde herinnering hebben en ze zijn verbonden aan onze emoties. In deze gevallen kun je een aantal foto’s nemen van de items en deze stoppen in een herinneringsalbum. Dit zal je helpen om ruimte te besparen, die anders wordt ingenomen door deze ongebruikte voorwerpen. Als je dit idee niets vindt, kies dan een aparte kamer, kast of doos uit, waar je deze nostalgische items kunt bewaren.