Veel vrouwen besteden graag opnieuw tijd aan hun carrière, na het grootbrengen van een gezin. Sommige vrouwen vinden dan graag een nieuwe baan, binnen hun eigen vakgebied nadat ze zijn ontslagen of ontslag hebben genomen. Opnieuw toetreden tot de arbeidsmarkt is niet altijd even makkelijk, met name als je boven de 50 bent. Veelal is er een gat in je CV en sluiten vaardigheden niet meer aan bij de huidige eisen. Het volgen van relevante (opfris) cursussen om goed voorbereid te zijn op een nieuwe loopbaan, is dus erg belangrijk. De ideale banen voor vrouwen boven de 50 dienen ook te voldoen aan een aantal wensen die passen bij deze leeftijdsgroep. Hieronder volgen enkele van de beste banen, voor vrouwen boven de 50 jaar.

Administratief medewerker of manager

Een administratief medewerker of manager, is verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle afdelingen binnen een bedrijf. Deze functie bemiddelt tussen de ondersteunende diensten en als manager begeleid je ook administratief personeel. Wie managementervaring en uitstekende communicatieve vaardigheden heeft, kan deze rol effectief vervullen.


Bron: sixtyandme

Leraar middelbare school

Degenen die een passie hebben voor het werken met kinderen of jongeren, zullen deze baan met plezier uitvoeren. Als je al eerder ervaring hebt gehad met het lesgeven, zal dit zeker een pluspunt zijn. Deze baan zal het ook mogelijk maken om te genieten van een lange zomervakantie en andere schoolvakanties. Voor veel banen als docente heb je wel ten minste een bachelor diploma nodig. Een masterdiploma is uiteraard nog beter. Je kunt ook een diploma behalen, waardoor je gekwalificeerd bent om les te geven in een bepaald vak.


Bron: sixtyandme

Het runnen van een bed & breakfast

Als je geïnteresseerd bent om met mensen te werken en jouw gasten graag verwent, is het wellicht een idee om een eigen b&b op te zetten of bij een hotel te solliciteren. Eerdere ervaring in bedrijfsmanagement of de horeca, zal je helpen om deze baan succesvol uit te voeren. Het beheersen van een aantal persoonlijke vaardigheden zijn nodig om een geschikte gastvrouw te zijn.


Bron: flexjobs