Volgens een Amerikaanse financiële verklaren, is Elon Musk de grootste aandeelhouder van Twitter. Het rapport geeft aan dat Elon Musk nu de eigenaar is van 9,2% van de aandelen in dit bedrijf en dat zijn aandeel vier keer groter is dan die van Twitter-oprichter Jack Dorsey.


Bron: foxbusiness

Volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de voorzitter van Tesla, Elon Musk, 73.486.938 aandelen van dit social media platform in zijn bezit. Deze zijn gezamenlijk meer dan 2,89 miljard dollar waard, volgens koers van Twitter op het moment van schrijven. Dit betekent dat Elon Musk nu, de grootste aandeelhouder is van Twitter.


Bron: cnbc

Onlangs deelde Musk nog, dat hij er echt over nadenkt om een nieuw social media platform te ontwikkelen. Vorige maand vroeg hij zijn volgers naar de effectiviteit van sociale media, op het gebied van vrije meningsuiting. Hij schreef: “Vrije meningsuiting is essentieel voor een goed functionerende democratie. Geloof jij dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt?” Hij vroeg tevens het volgende: “Is een nieuw platform nodig?”


Bron: apnews

Elon Musk is een frequente gebruiker van Twitter en heeft meer dan 80 miljoen volgers. Hij is beroemd om het delen van memes en deelt met enige regelmaat updates van de prestaties en activiteiten van zijn bedrijven, waaronder SpaceX. Sommige van zijn posts hebben echter voor controverse gezorgd, zoals posts met betrekking tot het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP).