Het ontwerpen van een kantoorruimte in je woning, is altijd een uitdaging. Aangezien de meesten van ons geen professionele interieur ontwerpers zijn, bevat een ontwerp vaak foutjes.


Bron: thisoldhouse

De meest voorkomende fout die we maken, heeft te maken met het licht. Vaak zijn de lichtbronnen onvoldoende, wat ervoor zorgt dat onze werkplek niet licht genoeg is om fijn in te werken. Het is wel een plaats waar je een groot deel van je tijd zal doorbrengen en het is dus ook essentieel dat deze voldoende verlicht is. Onder meer voor het lezen van artikelen en het werken op de computer.

Bron: galeriemagazine

Bij het ontwerpen van een thuiskantoor, zijn ook de meubels van belang. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte stoel. Dit is een veel gemaakte fout bij het inrichten van een werkplek. Probeer een stoel te kiezen die comfortabel genoeg is om de hele dag in te zitten. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze, want iedereen heeft specifieke voorkeuren. Het is dus beter om deze van te voren uit te proberen en uit te zoeken wat je fijn vindt.

Bron: creativecirclebd

Het is ook belangrijk dat je bureau zelf vrij is van rommel en voldoende ruimte biedt. Als je een bureau gebruikt dat niet groot genoeg is, zal je niet in staat zijn om al je essentiële gebruiksvoorwerpen zoals pennen, notitieblokken of elektronische apparaten een plaats te geven. Het is erg irritant, als je om de haverklap van plek moet opstaan om essentiële spullen te pakken. Kies dus voor een bureau, dat voldoende ruimte biedt voor al je benodigdheden zonder dat het een rommeltje wordt.