Het verschilt per locatie, wat de beste tijd is om een huis te verkopen. De tijd die over het algemeen het beste is, is de lente. Gezien veel huishoudens belasting terug hebben gekregen, tegen het einde van de winter of het vroege voorjaar. De langere dagen en het warmere weer, zorgen voor een gunstige periode voor huizenverkopers. Veel kopers kiezen voor het lente seizoen om hun droomhuis te kopen en vermijden daarmee de concurrentie van de zomer.

Bron: opendoor

Het huizenseizoen wordt afgetrapt in de lente. Met name de periode tussen half maart en half april, worden huizen sneller verkocht dan in iedere andere tijd van het jaar. Het weer zorgt voor positiviteit en veel gezinnen gaan op zoek naar een fijne woning voor het hele gezin. Het fijne weer en de langere dagen, zorgen er ook voor dat verhuizen makkelijker wordt in deze periode van het jaar.

Bron: filmdaily

Buiten de lente, is de zomer een prachtige periode om een huis te verkopen. Want ook dit seizoen is populair onder huizenkopers, vanwege het lange daglicht en het warmere weer. Dankzij de vakantieperiode, is het voor veel mensen ook makkelijker om huizen te bekijken.

Bron: build-review

Heel heet weer kan ook roet in het eten gooien, als de warmte de overhand krijgt. De vakantieperiode kan er natuurlijk ook voor zorgen, dat mensen juist op vakantie gaan, waardoor er minder animo is.