De Meest Gewilde Interieur Designs

330

Covid heeft onze voorkeuren voor de inrichting van ons huis drastisch veranderd. Mensen eisen meer ventilatie in hun woningen, aangezien het coronavirus zich veel meer verspreidt binnen- dan buitenshuis. Om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren, maken bewoners gebruik van onder meer vochtmeters en kooldioxide-monitoren. De pandemie heeft er tevens voor gezorgd, dat de prioriteiten verandert bij het ontwerpen van een huis zijn veranderd.

Tuin als woning

Privacy is alsmaar belangrijker aan het worden. Mensen hebben ook de behoefte om samen te komen, op een manier die veilig is. Gezellige ruimtes in de buitenlucht zijn dan ook veel gevraagde woon opties. Op deze manier kunnen mensen bij elkaar zijn en tegelijkertijd afstand houden. De tuin als onderdeel van de woning, wordt alsmaar populairder. Een plek waar familieleden kunnen ontspannen en zichzelf kunnen opladen. Architecten houden tegenwoordig rekening met het betrekken van de tuin bij de woning, tijdens het ontwerpen van een huis.

Bron: dunlaysonlogansquare

Gezonde woning

Gezonde woningen worden alsmaar populairder, met name als we kijken naar nog te bouwen nieuwbouw woningen. De functie waarmee alle lucht in het hele huis kan worden gezuiverd, wordt steeds populairder. Een manier om de binnenlucht fris en virusvrij te houden. De luchtkwaliteit is een zeer belangrijke factor, die de gezondheid van onze luchtwegen kan beïnvloeden. Tijdens het ontwerpen van een huis, houden architecten hier rekening mee.

Bron: woonstijl

Werkplek thuis

Als gevolg van de pandemie, wordt thuiswerken de norm in iedere woning. Veel werknemers werken op afstand, om sociale afstand te behouden. Als gevolg daarvan zijn mensen geïnteresseerd in het ontwerpen van een gezellige werkplek, in de hoek van hun woning. De vraag naar flexibele werkplekken stijgt sinds het afgelopen jaar. De verwachting is dat de vraag naar stijlvolle thuiskantoren ook dit jaar zal blijven doorzetten.