Het Kabinet Biden Prijst Nieuwe Covid Disclaimers Van Spotify Aan

285

Spotify heeft een nieuwe Covid disclaimers toegevoegd, aan de soms controversiële podcast van Joe Rogan. Verschillende muzikanten werden ook gevraagd om hun muziek terug te trekken van de streamingdienst, te midden van de groeiende controversie rond de show van Joe Rogan. Het Witte Huis heeft Spotify geprezen voor het toevoegen van waarschuwingen, aan luisteraars van de podcasts. Ze verwachten ook dat: “elk platform meer blijft doen, om misinformatie duidelijk te maken”.

Perssecretaris Jen Psaki vertelde dat de regering verwacht, dat andere platforms dit voorbeeld  zullen volgen. Psaki zei ook: “Onze hoop is dat alle grote technologie platforms en alle grote nieuwsbronnen, verantwoordelijk en waakzaam zijn. Om ervoor te zorgen dat het Amerikaanse volk toegang heeft tot accurate informatie, over zeer belangrijke onderwerpen zoals Covid.”

Bron: pptechnews

Spotify CEO Daniel Ek vertelde dat de nieuwe waarschuwingen de gebruikers zullen doorverwijzen naar een hub met Covid-19 feiten. De heer Ek vertelde in een persbericht: “Het is duidelijk geworden dat we een verplichting hebben om meer te doen, het aanbieden van evenwicht en toegang tot algemeen aanvaarde informatie, uit medische en wetenschappelijke gemeenschappen”.

Bron: newsroom

De controversie begon tijdens twee recente afleveringen van de Joe Rogan Experience podcast. Cardioloog Dr. Peter McCullough en immunoloog Dr. Robert Malone, waren in deze podcasts aanwezig. Beiden gaven hun mening, welke in strijd is met het COVID-advies van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).