India Is Van Plan Om Digitale Valuta In Te Voeren

294

India heeft besloten om een digitale versie van haar munteenheid in te voeren. De Indiase minister van financiën, verklaarde een lancering van een digitale versie van de roepie dit jaar. In de jaarlijkse begrotingstoespraak deelde de minister van financiën, Nirmala Sitharaman, het plan om een belasting van 30% te heffen op inkomsten uit digitale activa zoals crypto en NFT’s.


Bron: thedailystar

Door deze verklaring wordt India de meest recente grote economie die zich officieel in de richting van virtuele valuta beweegt. De verwachting is dat dit het land helpt om de hoogste belastingen te kunnen heffen, op het verhandelen van crypto currencies en overdragen van NFT’s. Eerder heeft China de digitale munt yuan geïnitieerd, maar zij hebben de handel en het mijnen van crypto currencies verboden.


Bron: cnbc

Mevrouw Sitharaman vertelde dat de omvang en de frequentie van transacties met digitale activa “het noodzakelijk hebben gemaakt om te voorzien in specifieke belastingregelingen”. Mevrouw Sitharaman zei ook: ” De invoering van een digitale valuta, zal de centrale bank een impuls geven en eveneens een grote impuls aan de digitale economie.” Ze voegde er ook nog aan toe: “Digitale valuta zullen leiden tot een efficiënter en goedkoper systeem voor het beheer van valuta’s.”

Cryptocurrency handelaar Sumit Gupta zei: “Een belastingtarief van 30% is op gelijke voet met het tarief dat wordt opgelegd op winsten uit speculatieve activiteiten zoals een loterijen, gokken en andere vergelijkbare activiteiten. Die voorgestelde 30% zou als een rem kunnen werken voor een grotere adoptie van crypto.”

Bron: eastmojo

De Reserve Bank of India (RBI) verbood in 2018 echter de handel in crypto currencies. De bankautoriteit heeft verschillende waarschuwingen afgegeven over de veiligheids gerelateerde risico’s van digitale valuta’s zoals Bitcoin.