Tegenwoordig gaan we de richting op van “keyless technology”, oftewel technologie zonder een fysieke sleutel. Het dragen van een sleutel is een gedoe en als je je sleutels kwijtraakt, heb je te maken met veel gedoe en problemen. Het sleutel loze systeem maakt je leven een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet meer te onthouden waar je jouw sleutel hebt gelaten en je kunt hem ook nooit meer kwijtraken. Hier proberen we de voor- en nadelen van het sleutel loze systeem uit te leggen.

Bron: safeandsoundtechnologies

Voordelen van een sleutel loos systeem

Aangezien je in dit systeem zonder sleutel, aan iedere gebruiker een specifieke code kunt toekennen, heb je op een gemakkelijke manier controle over diegene die toegang hebben tot jouw woning. Als jij iemand bent die je sleutel vaak kwijtraakt, dan kan dit sleutel loze systeem de oplossing zijn.

Bron: imore

Het is ook mogelijk om spraak gestuurd systeem gebruiken, dat zal reageren op een stem commando. Het is erg handig in gebruik en iedereen met een duidelijke stem kan dit systeem zonder problemen gebruiken. In vergelijking met andere systemen kost het minder tijd en de evoluerende technologie maakt ons leven gemakkelijker. Als gevolg daarvan kunnen we onze tijd investeren in andere dingen.

Nadelen van het sleutel loze systeem

Als de technologie het laat afweten, kan dit systeem een probleem vormen in plaats van een oplossing. Als je moeilijkheden hebt in het onthouden van codes of bij het toepassen van dit systeem, is dit wellicht niets voor jou. Het is ook een stuk duurder dan een traditioneel nachtslot.

Er zijn ook enkele nadelen aan het stem activeringssysteem. Omdat het een softwarematig systeem is, heeft het bepaalde beperkingen. Het begrijpt vaak de contextuele relatie van menselijke woorden niet, wat een chaotische situatie kan creëren. De misinterpretatie van woorden kan soms vervelend zijn. Aangezien het apparaat spraakgegevens kan vastleggen, zijn er ook een aantal aspecten in verband met de privacy van gegevens. De gebruikers moeten zich meer zorgen maken over privé-gegevens bij het gebruik van dit soort moderne technologie.