Strategische Tips voor het Schrijven van een Bedank Briefje

323

Als het je doel is dat de ontvanger jouw bedankbriefje ook daadwerkelijk leest, is het heel belangrijk om een positieve indruk achter te laten. Het toevoegen van persoonlijke details is een geweldige manier om een sterke relatie met de ontvanger op te bouwen. Gebruik bijvoorbeeld anekdotes uit eerdere gesprekken met de ontvanger van dit bedank kaartje.


Bron: inc

Probeer altijd te kiezen voor mooi briefpapier, met een unieke of bijzondere uitstraling. Professioneel uitziend briefpapier en wenskaarten, zullen een goede indruk maken op jouw klanten. Indien mogelijk, schrijf het bedank kaartje dan met de hand, zodat je ook op die manier een persoonlijk tintje toevoegt. Het laat tevens zien dat je passie hebt voor het vak en je kunt zelfs een afbeelding op de voorkant zetten die te maken heeft met jouw sector of een eigen afbeelding uit je portfolio.

Bron etiquetteschoolofamerica

De reden waarom je schrijft moet duidelijk zijn in het eerste gedeelte van de brief. Het beste is om het onderwerp in de kop of in de titel van de brief te schrijven. Door deze regel kan de lezer het doel van de brief direct identificeren.

Bron: apnews

Als makelaar kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een verwijzing op te nemen, naar een kenmerk van hun nieuwe huis. Dit laat zien dat je attent bent en daadwerkelijk begaan bent bij de aankoop. Echter, als je je niets herinnert, kan het moeilijk zijn om dit soort persoonlijke details op te nemen. In dat geval is het belangrijk om in het vervolg aantekeningen van je klanten bijhouden, hierin kun je van alles opslaan wat je leert of waarneemt over je klant.