Gevaarlijke online hoaxes ontwikkelen zich in een wijdverspreide zorg. Experts proberen tieners te beschermen tegen deze potentieel schadelijke online uitdagingen. Inmiddels hebben verschillende online platformen, waaronder TikTok, besloten om deze op te sporen en de handhaving door middel van regels te versterken.


Credit: forbes

Uit een recent onderzoek is gebleken dat één op de vijf tieners heeft deelgenomen aan een online uitdaging. Echter heeft 1 op de 50 zelfs deelgenomen aan een “riskante en gevaarlijke” activiteit. Ze verklaarden dat minder dan 1 op de 300 aan een “echt gevaarlijke” uitdaging heeft deelgenomen. TikTok zei, “waarschuwingen aan onze veiligheid teams vanwege plotselinge toename van schendende inhoud gekoppeld aan hashtags” zal worden uitgebreid “om ook potentieel gevaarlijk gedrag te detecteren”.

TikTok zei ook: “Hoaxes zoals deze hebben vaak vergelijkbare kenmerken – en in eerdere gevallen hebben valse waarschuwingen gecirculeerd die suggereerden dat kinderen werden aangemoedigd om deel te nemen aan ‘spelletjes’ die resulteren in zelfbeschadiging.”

TikTok verklaarde het volgende omtrent deze hoaxes: “deze hoaxes verspreiden zich grotendeels via waarschuwingsberichten die anderen aanmoedigen om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen om vermeende negatieve gevolgen te voorkomen.”


Credit: editie

TikTok werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe bron voor het veiligheidscentrum. Voor meer informatie kunnen leden van de gemeenschap het centrum bezoeken.