Game-uitgever Electronic Arts (EA) legde uit dat collectible NFT’s deel uitmaken van de toekomst van de game industrie, omdat NFT’s een manier worden om digital-only kunst en collectible items te kopen en verkopen.

EA maakt de Fifa voetbal games en maakt daarbij gebruik van “card packs” waarmee je voetbalspelers kunt “verzamelen” in de Ultimate Team modus van het spel. CEO Andrew Wilson gaf in een recent interview details over de toekomst van de gaming industrie. Hij gelooft dat Fifa-spelers NFT’s willen zien in de franchise. Hij zei: “Spelers willen meer opties in het spel, die verder gaan dan gewoon 11-tegen-11-voetbal,” Hij zei ook: “Ze willen meer digitale ervaringen buiten het de e-sports zoals NFT’s en ze willen dat we echt, echt snel bewegen.”


Credit: forbes

Hij vermeldde echter ook dat NFT-ideeën “nog heel, heel vroeg” zijn en met “een hoop hype” kwamen. Daarna waarschuwde hij: “Het is nog vroeg om uit te zoeken hoe dat gaat werken.”

NFT’s presenteerde een nieuw idee genaamd “play to earn”. De basis van dit idee is een uniek digitaal item dat in de loop van de tijd in waarde kan stijgen. Het kan later ook met winst worden verkocht. Sommige spelontwerpers denken echter dat het concept van NFT’s slecht is voor de toekomstige spelindustrie. Dat is de reden waarom grote PC-game platforms op NFT gebaseerde games in hun spel platforms hebben verboden.

Gaming analist Piers Harding zei over de NFT en blockchain games “Dit zijn nieuwe disruptieve krachten binnen de games sector”. Hij zei ook dat alle grote uitgevers aan het kijken zijn naar de mogelijkheden van deze formaten om geld te verdienen – en “EA is geen uitzondering”. Vervolgens voegde hij eraan toe: “Het zou een teken van slechte commercie zijn om niet te analyseren hoe deze technologieën van invloed kunnen zijn op de bestaande bedrijven”

Credit: bbc

Piers vervolgde: “Ik bedoel, het iets langere antwoord daarop is dat we moeten werken en ervoor moeten zorgen dat we de ervaring voor onze spelers op de juiste manier blijven afstemmen en balanceren… maar we zullen doorgaan, zoals we de Ultimate Team ervaring in de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld, we zullen blijven zoeken naar manieren om waarde toe te voegen voor onze spelers.”