Amazon heeft besloten om haar aanwezigheid op de High Street uit te breiden. Om deze reden opent het bedrijf een non-food winkel genaamd Amazon 4-star. Verwacht wordt dat de winkel ongeveer 2.000 van haar populairste en best beoordeelde producten zal verkopen.

Credit: timesunion.com

De winkel is gelegen in het Bluewater winkelcentrum in de buurt van Dartford. De winkelexperts zeggen dat de winkel “warrig en inspiratieloos” zou kunnen zijn. Dit is de eerste Amazon-winkel met vier sterren buiten de VS. Amazon heeft meer dan 30 verkooppunten in de VS. Ze verkopen een breed scala aan producten, waaronder boeken, elektronica, speelgoed, games en woonspullen. Deze winkels zijn de afspiegeling van Amazon-klanten die online producten kopen.

Credit: vox.com

De wereldwijde e-commerce gigant Amazon heeft in deze winkel digitale prijskaartjes gebruikt. Deze zorgen voor precies dezelfde prijs in de winkel als online. Klanten hebben geen Amazon-account nodig om hier producten te kopen. Het meest interessante is dat klanten online bestelde artikelen kunnen ophalen. Ook kunnen ze hier producten retourneren zonder verpakking en labels.

Credit: star-telegram.com

De retail expert Natalie Berg zei: “Het gaat erom shoppers te betrekken bij Amazon’s apparaten, Prime klanten te herinneren aan de waarde van hun lidmaatschap, en extra keuze te bieden als het gaat om het ophalen en retourneren van online bestellingen.