Medgründer av Messaging App Telegram snakket om Ukrainas brukerpersonvern

Den russiskfødte medgründeren av Telegram-appen forpliktet seg til at de vil opprettholde brukernes personvern til meldingsappen deres. Han gjorde det klart at dataene til ukrainske brukere er trygge og at de ikke trenger å bekymre seg for det. Telegram er en av de mest populære meldingsappene i Ukraina.

Credit: technology

Milliardærentreprenøren Pavel Durov bor nå i Dubai. Han delte et innlegg på Telegram. Han skrev: “Jeg står for brukerne våre uansett. Deres rett til privatliv er hellig – nå mer enn noen gang.”

Mr. Durov skrev, “den tragiske konflikten er personlig både for meg og Telegram”. Han la til, “Noen lurte på om Telegram på en eller annen måte er mindre sikkert for ukrainere fordi jeg en gang bodde i Russland.”

Credit: nextpit

Mr. Durov skrev også: “I 2013 krevde det russiske sikkerhetsbyrået, FSB, at jeg skulle gi dem de private dataene til de ukrainske brukerne av VK som protesterte mot en pro-russisk president. Men jeg nektet å etterkomme disse kravene fordi det ville ha betydd et svik mot våre ukrainske brukere.»

Imidlertid har mange eksperter vist bekymringer om brukerens personlige datasikkerhet til Telegram. Moxie Marlinspike, som utviklet krypteringsprosessen til Signal og WhatsApp, delte nylig en tweet. Han skrev, “mange brukere trodde Telegram var en kryptert app, men det var som standard en skydatabase med en klartekstkopi av hver melding alle noen gang har sendt/mottatt”.

Credit: atlanticcouncil

Men Telegram-myndigheten forklarte at alt er lagret på en sky og skyen er kryptert sikkert. Så alle de hemmelige chattene, taleanropene og videosamtalene er ende-til-ende kryptert på Telegram. Dataene kan ikke leses av selskapet. Men de har tilgang til det krypterte innholdet som er lagret på serverne til Telegrams.