Hva er et omvendt boliglån og hvordan fungerer det?

564

Et omvendt boliglån er et type lån som lar huseiere låne mot en del av hjemmets egenkapital. Det hjelper huseierne å konvertere egenkapitalen deres til kontantinntekt. For å forstå hvordan det omvendte boliglånet fungerer, er det veldig viktig å ha en bedre ide om egenkapital. Egenkapital er gjeldende markedsverdi av eiendommen din eksklusive hele beløpet på alle lån. Når du mottar et omvendt boliglån fra en utlåner, må du låne det mot den delen av egenkapitalen. Pengebeløpet er ikke skattepliktig og du kan velge å foreta betalinger som en kredittgrense.

Credit: mydecorative

Typer av omvendte boliglån

Du kan finne fire typer omvendte boliglån i dagens økonomi. Et boliglån for konvertering av egenkapital er den første typen som støttes av Federal Housing Administration (FHA). Den neste er Home Equity Conversion Mortgage (HECM) for kjøp. Det lar de voksne ta boliglån. Den tredje er et proprietært omvendt boliglån. Private lånegivere av omvendte boliglån tilbyr dette boliglånet som ikke er forsikret av den føderale regjeringen. Den siste er et omvendt boliglån med enkeltformål som tilbyr lavere gebyrer og renter.

Credit: housing

Fordeler og ulemper med omvendte boliglån

Det er mange fordeler med å få et omvendt boliglån på hjemmet ditt, som å få tilgang til en stor mengde kontanter eller ikke betale inntektsskatt på det beløpet. Det gir deg et bredt spekter av fleksibilitet mens du mottar pengene, for eksempel et engangsbeløp på forhånd, en livrente eller en kredittgrense.

Credit: forbes

På motsatt side har det noen ulemper, som å betale boliglånsforsikringspremier og bære andre kostnader inkludert gebyrer og avsluttende kostnader. Det påvirker også din kvalifikasjon knyttet til din medisinske og supplerende sikkerhetsinntekt.