Meta har stått overfor et gruppesøksmål på milliarder pund for å ha satt en «urettferdig pris» for gratis bruk av brukernes data. Imidlertid hevdet bedriftsrepresentanten at brukerne hadde «meningsfull kontroll» over den delte informasjonen.

Credit: theverge

Dr. Liza Lovdahl Gormsen anklager nylig Meta for markedsdominans ved å pålegge urettferdige priser. Det antas at 44 millioner britiske Facebook-brukere kan dele 2,3 milliarder pund i erstatning. Dr. Liza har til hensikt å saksøke morselskapet Meta. Nå ligger saken under Competition Appeal Tribunal.

Credit: reuters

Dr. Lovdahl Gormsen sa at Meta tjener “overdreven profitt” ved å dominere markedet. Dr. Gormsen sa: “Facebook misbrukte markedsdominansen sin for å pålegge vanlige briter urettferdige vilkår og betingelser, og ga den makten til å utnytte dataene deres.”

I fjor ble den samme påstanden siktet mot Google for ulovlig sporing av millioner av iPhones. Saken krevde milliarder av pund i erstatning fra Google. Men Storbritannias høyesterett avviste saken. På den tiden nevnte Google at problemet var løst for et tiår siden. Saksøkeren klarte heller ikke å bevise at skaden var forårsaket av datainnsamlingen.

Imidlertid sa Dr. Lovdahl Gormsen: “Som et resultat kan saken min kreve erstatning på vegne av de 44 millioner britiske Facebook-brukerne som er berørt.”

Credit: economictimes

En representant fra Meta sa: “Folk får tilgang til tjenesten vår gratis. De velger tjenestene våre fordi vi leverer dem verdi og de har meningsfull kontroll over hvilken informasjon de deler på Metas plattformer og hvem med hvem. Vi har investert mye for å lage verktøy som lar dem gjøre det.”