Det populære flyselskapet Qantas har sagt at COVID-19-pandemien kostet dem mer enn 20 milliarder dollar. De har mistet denne pengesummen innen slutten av 2021.

Foto: theaustralian.com

Det australske flyselskapet kunngjorde et årlig underskudd (før skatt) på 1,83 milliarder dollar. Tapet var for året til slutten av juni. Dette tapet inkluderer ikke den siste karantenen i Sydney. Imidlertid håper de at noen internasjonale reiser vil åpne igjen før jul.

Qantas-sjef Joyce sa:
— Dette tapet viser påvirkningen som et helt år med lukkede internasjonale grenser og flere enn 330 dager med innenlandske reisebegrensninger hadde på vår nasjonale karriere. Handelsforholdene har ærlig talt vært djevelske.

Foto: Qantas.com

Selskapet håper å gjenoppta flyreiser til de “Covid-sikre destinasjonene”. De er optimistiske om noen internasjonale flyvninger fra desember, for eksempel til Storbritannia, USA, Canada, Japan og Singapore.

Det australske flyselskapet forventer også å få fem av sine A380 superjumbos tilbake i drift innen midten av neste år for å dekke den høye etterspørselen etter flyreiser til Los Angeles og London.

Foto: businessinsider.com

Qantas utviklet også en Covid-gjenopprettingsplan og bestemte seg for å ta fem av sine A380 superjumbos tilbake i drift. Frontlinjearbeidere inkludert piloter, kabinpersonalet og flyplassansatte ble instruert om å vaksinere seg før midten av november. Det forventes at resten av de ansatte snart vil få begge vaksinedoser.