Tidligere annonserte Apple at de kommer til å introdusere en ny teknologi som kan skanne brukernes iPhones. De hevdet at denne teknologien ville avdekke alt materiale om seksuelt overgrep mot barn.

Foto: economictimes.com

Ved hjelp av denne nye teknologien kan Apple skanne bilder rett før de lastes opp til iCloud-filer. Etter det vil bildene bli sammenlignet med kjente barneovergrepsbilder i en database. Databasen blir styrt av USAs justisdepartement og National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC).

Foto: v.com

Senere må selskapet møte omfattende kritikk fra personverngrupper og andre. Det ble antatt at denne digitale sporingen kunne skade brukernes personvern og at systemet kunne bli misbrukt av autoritære stater. Så Apple bestemte seg for å revurdere teknologien.

Apple delte meningen sin.
– Forrige måned annonserte vi planer for funksjoner som er ment for å beskytte barn mot rovdyr som bruker kommunikasjonsverktøy for å rekruttere og utnytte dem, og begrense spredningen av materialer som inneholder barneovergrep, sa de.

Foto: theverge.com

– Basert på tilbakemeldinger fra kunder, fortalergrupper, forskere, og andre, har vi bestemt oss for å ta ekstra tid i løpet av de kommende månedene for å samle materialer og forbedre alt før vi lanserer disse ekstremt viktige barnesikkerhetsfunksjonene, forklarte de.