Siirtyminen takaisin työelämään äitiysloman jälkeen voi olla melko haastavaa. Kun olet palaamassa työpaikalle useiden kuukausien jälkeen, se voi tuntua sinusta hieman epämukavalta. Sinun on myös sopeuduttava viralliseen aikatauluun, jota sinun on noudatettava tämän loman aikana.

Voi myös aiheuttaa stressiä, kun olet pitkään poissa lapsesi luota. On siis melko vaikeaa sopeutua työpaikalle äitiyslomasta nauttimisen jälkeen. Se voi olla työntekijälle fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti vaikeaa. Tässä ehdotamme vinkkejä työhön paluuseen äitiysloman jälkeen.

Valmistaudu jonkin verran

Sekä toimiston että vanhemmuuden ylläpitäminen samaan aikaan ei välttämättä ole hyväksi sinulle vanhempana tai työntekijänä. Yritä siis jakaa aikasi toimiston työaikojen mukaan. On parempi tehdä jonkin verran harjoittelua, loman aikana kun olet kotona. Voit tehdä jonkin verran etukäteistyötä, jotta ensimmäinen päivä toimistossa olisi mukava.

Ota yhteyttä henkilöstö-osastoon

Jotta siirtyminen olisi sujuvampaa, voit lähettää sähköpostia tai soittaa henkilöstöosastollesi (HR) ja kysyä, mikä on paras päivä palata toimistoon. Yritä tietää kaikki muut tärkeät tiedot, joita tarvitset palataksesi toimistoon. He voivat ehdottaa sinulle kaikkia hyödyllisiä yksityiskohtia ja suositella tarvittaessa paperitöitä.

Neuvottele pomosi kanssa

Yhteydenotto esimieheesi on paras tapa suunnitella paluutasi. Voit kertoa mahdollisista aikataulumuutoksista, joita tarvitset lastenhoidon, pumppaamisen tai minkä tahansa muun syyn vuoksi, rennon lounaan tai kahvittelun aikana pomosi kanssa. Se on tilaisuus saada lisätietoja uusista hankkeista, jotka voivat auttaa sinua tuntemaan olosi jälleen sitoutuneeksi työhön.

Lisäksi valmistaudu paluuseesi ja valmistaudu henkisesti. Laadi lastenhoitosuunnitelma ja tee järjestelyt lapsesi päivähoitoa varten.