Sotku tekee tilasta sekavan ja stressaavan. Tämän seurauksena emme useinkaan saa oikeaa asiaa tehtyä oikeaan aikaan. On myös ylipäätänsä vaikea pitää koti siistinä, kun se on täynnä sotkua.

Yksi tavallisista paikoista, jotka ovat usein sotkuisia, on työpöytämme. Työpöydän sotkuisuus on yksi yleisimmistä ongelmista, joita kaikki kodinomistajat joutuvat käsittelemään. Se on yksi tärkeimmistä syistä kodin kaaokseen. Jos yrität vähentää tai poistaa kodin epäjärjestystä, aloita työpöydistäsi. Muista aina, että sotkuisen kodin luominen ei riitä. Sotkujen purkaminen on jatkuva prosessi, ja sitä on aina ylläpidettävä koko elämän ajan.

Suurin osa kodin epäjärjestyksestä on kotitalouden jäsenten luomaa. Joskus luomme sitä sisustaessamme kotiamme sisällyttämällä siihen joitakin sisustusesineitä, joille ei ole käyttöä. Unohdamme usein, että meidän ei tarvitse täyttää kaikkea tilaa huoneessa. Jotkin tyhjät tilat ovat erittäin tärkeitä, jotta voit keskittyä tärkeimpään sisustuskohteeseesi. Kun suunnittelet huonetta, lisää aina henkilökohtaista tyyliä sen sijaan, että seuraisit trendiä sokeasti. Kysy itseltäsi, onko jokin esine todella tärkeä vai ei. Jos havaitset esineitä, joille ei ole käyttöä, voit poistaa ne.

Meillä kaikilla on joitakin esineitä, joita rakastamme, mutta joita emme koskaan käytä. Nämä liittyvät muistoihimme ja ovat kiinni tunteissamme. Yritä näissä tapauksissa ottaa kuvia näistä esineistä ja tehdä niistä muistoalbumi. Se voi auttaa sinua säästämään tiloja, joita nämä käyttämättömät esineet vievät. Jos tämä ajatus ei toimi sinulle, rakenna erillinen huone, hylly tai alue, jossa voit järjestää nuo pienet muistoesineet yhteen tilaan.