Koronavirusepidemia on muuttanut tapojamme elää ja työskennellä. Työpaikoilla otetaan käyttöön erilaisia uusia strategioita työvoiman tehokkaaksi johtamiseksi. Uudet suuntaukset ja säännöt vaikuttavat rekrytointiprosessiin. Työntekijöiden ja irtisanottujen työntekijöiden on noudatettava joitakin eri yritysten uusia suuntauksia. Tässä selitämme, miten koronavirus muuttaa työpaikkoja.

Lomautusten ja työttömyyden lisääntyminen

Pandemian jälkeen työttömyysaste nousee maailmanlaajuisesti. Monet ihmiset eri aloilla jäävät työttömiksi. Etenkin ravintola- ja matkailualan työntekijät jäivät työttömiksi pitkään jatkuneen seisokin vuoksi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jotkin alat elpyvät epidemian jälkeen. Monet verkkokaupat ovat kasvattamassa liiketoimintaansa. Teknologiapohjaisten virtuaalisten työpaikkojen kysyntä on valtava. Verkkopalvelualoilla työpaikkojen määrä kasvaa voimakkaasti.

Työnantajien aloitteet

Monet yritykset, kuten Uber, Walmart ja Instacart, ovat laajentaneet etuuksien luetteloa. Ne tarjoavat sairauslomaa ja palkallisia vapaapäiviä. Jotkin yritykset, kuten Amazon, ovat ottaneet käyttöön helpotusrahastoja urakoitsijoille ja palvelukumppaneille.

Aikaa työnhakuun verkossa

Jos et ole vielä aloittanut, keskity työnhakuun verkossa. Se on uusi trendi. Nyt useimmat yritykset hoitavat hakuprosessin etänä. Yritä parantaa virtuaalisia verkostoitumiskykyjäsi erityisesti LinkedInin kaltaisilla ammatillisilla verkostoitumisalustoilla.

Turhautumisen sijaan jatka työnhakua. Koronavirusepidemian aikana matkailu- ja vapaa-ajan elinkeinot jäätyvät tai hidastuvat. Jotkin alat, kuten verkkomarkkinointi, sisällön luominen ja teknologiapainotteiset alat, kukoistavat kuitenkin. Ne palkkaavat useita ehdokkaita pyörittämään liiketoimintaansa sujuvasti.