Eritasoinen talo on talotyyppi, joka on yleisempi maaseudulla, lähiöissä tai lähempänä kaupunkia. Tämäntyyppisessä kodissa on useita eri kerroksia eikä pelkkää yhtä kerrosta, joka kattaa talon koko pohjan. Siinä pitäisi olla vähintään kolme eri tasoa.

Eritasoisten talojen tyypit

Näitä koteja on saatavana eri arkkitehtonisia tyylejä ja kokoja. Kolme kerrosta tai yleisesti “kolmitasoiseksi” kutsuttu split-level-talo on suosituin tyyppi. Mutta voit myös joitakin pinottuja split-level-taloja, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta. Split-level-taloja on pääasiassa kahta eri tyyppiä; side-split-taso ja back-spit-taso. Side-spit-tasossa kaikki tasot näkyvät reunakiveltä. Tässä yksi taso on oikealla ja kaksi vasemmalla. Sitä vastoin back-split-tasoisessa talossa tasot on erotettu pääkerroksesta. Näet vain yhden tason reunakiveltä.


Hyvät ja huonot puolet

Avoimet pohjaratkaisut ovat olleet asuinarkkitehtuurin sanelema jo vuosia. Tämäntyyppinen koti vaatii kuitenkin enemmän tilaa. Toisaalta tasokodit ovat kompaktimpia, ja ne voidaan sisustaa monin tavoin. Koska se tarjoaa monia valinnanvaroja ja tyylejä, se ei koskaan tunnu yksioikoiselta kodinomistajien mielestä. Koska jokainen huone on erillinen, se antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia jakaa talosi tarpeen mukaan. Lisäksi tärkeintä on se, että voit nauttia suuremmasta hyödystä rahoillesi.


Kolmikerroksiset tai yleisesti “kolmitasoisiksi” kutsutut talot ovat suosituin tyyppi. Mutta tarjolla on myös pinottuja taloja, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta. Tällaisia taloja on pääasiassa kahta eri tyyppiä; sivu- ja takatason talot. SSivu-tasossa kaikki tasot näkyvät reunakiveltä. Tässä yksi taso on oikealla ja kaksi vasemmalla. Sitä vastoin takatasoisessa talossa, tasot ovat erotettu pääkerroksesta. Näet vain yhden tason reunakiveltä.