Koronaviruksen maailmanlaajuinen leviäminen on pakottanut useat jäämään kotiin. Paikallisen liiketoiminnan, kaikkialla maailmassa, tulevaisuus on ollut suuri kysymys, johon kenelläkään ei ole vastausta. Onneksi on yksi keino pitää liiketoiminta hengissä, ja se on sosiaalisen median markkinointi.

Jos et ole aivan varma, miten se tapahtuu, älä huoli. Minulla on sinulle muutama vinkki.

Aloitan kertomalla, miksi sinun olisi hyvä olla valmis markkinoimaan itseäsi verkossa. Koska kaikki ovat kotona, ei ole oikeastaan paljon muuta tekemistä ajan tappamiseksi kuin mennä selata nettiä. Mikä tarkoittaa, että ihmiset haluavat sisältöä nyt enemmän kuin koskaan!

Tämä on sinulle loistava tilaisuus markkinoida itseäsi positiivisella tavalla, kuten lisäämällä tietoisuutta, lisäämällä brändiuskollisuutta ja ostoharkintaa yleisösi keskuudessa. Käyttäjien herättäminen huomaamaan läsnäolosi verkossa, on hyvä tapa luoda verkkoliikennettä.

Nyt kun sinulla vastaus, seuraavaksi tarkastellaan miten se oikein onnistuu.

Tee yhteistyötä vaikuttajien kanssa

Voit halutessasi investoida some-vaikuttajaan ja neuvotella heidän kanssaan sopimuksesta. Se, mikä tuo sopimus on, on täysin sinusta kiinni. Varmista vain, että kumpikaan teistä ei ole häviöllä. Vaikuttajat ovat loistavia siinä, mitä he tekevät, minkä vuoksi he ovat luultavasti kuuluisia ja minkä vuoksi sinun pitäisi tehdä yhteistyötä heidän kanssaan.

He tietävät, mitä yleisö haluaa, ja he tietävät myös, milloin yleisö haluaa sitä. Lisäksi he ovat hyviä luomaan sisältöä, jopa oman kotinsa sisällöstä. Ideoi tapoja, joilla voit houkutella yleisöä. Teetkö sen lahjoituskampanjoiden kautta? Infografiikan avulla? Se on täysin sinusta itsestäsi kiinni, jotta teet toiminnasta mahdollisimman ainutlaatuista.

Rakenna seuraajakuntaasi

Toiseksi, luo sisältöä, joka vaikuttaa yleisön kannalta ” samaistuttavalta”. Ymmärrä, mitä yleisösi haluaa, ja tee sisältöä, joka vetoaa heihin. Tällä hetkellä suurimmalla osalla yleisöstäsi ei ole käytettävissä olevia resursseja yrityksesi toimintaan, joten älä odota myynnin kasvavan markkinointisi ansiosta.

Markkinoihin vetoaminen on kuitenkin loistava tapa kasvattaa kannattajakuntaasi, kunhan julkaiset jatkuvasti sisältöä, joka pitää heidän mielenkiintonsa yllä, kuten kuntoiluvinkkejä kotona jumissa ollessasi, kokeiltavia reseptejä, kevytmielisiä videoita ja meemejä.

Kun tämä koko tilanne on ohi, yritykselläsi voi olla edessään valoisa tulevaisuus.