Olemassa on useita syitä, mistä irtisanoutuminen voi johtua. Syynä voi olla esimerkiksi työntekijän tyytymättömyys siihen, miten asiat hoidetaan toimistossa, tai se, että rakenteet ovat puutteelliset. Se voi myös yksinkertaisesti johtua siitä, että työntekijä ei ole samaa mieltä työnantajan kanssa tai työnantaja ei tue työntekijän uratavoitteita.

Olipa syy mikä tahansa, jos mielestäsi on aika siirtyä kohti uusia mahdollisuuksia, on olemassa keinoja, joilla voit irtisanoutua työstäsi ilman syyllisyyden tunteita.

Ennen kuin jätät ilmoituksen, yritä keskustella esimiehesi kanssa ja ilmaista huolenaiheesi. Kerro hänelle turhautumisestasi ja uratavoitteistasi.

Jos hän ei tee aloitteita asioiden korjaamiseksi tai parantamiseksi, voi olla aika irtisanoutua. Istu alas esimiehesi kanssa ja selitä hänelle, miksi haluat irtisanoutua, tai kerro, että olet vastaanottanut toisen tarjouksen.

Istumalla alas ja käymällä läpi asioita heidän kanssaan, varmistat, ettet irtisanoudu ilman ennakkovaroitusta. Jos työskentelet tiimissä, voi olla hyvä käydä keskustelu myös heidän kanssaan. Irtisanoutuminen ei tarkoita pelkästään työstä luopumista, vaan myös hyvästien jättämistä työtovereille, asiakkaille ja henkilöstöhallinnolle.

Sopimuksesta riippuen, irtisanomisaika on yleensä vähintään kaksi viikkoa. Lähetä irtisanoutumiskirjeesi henkilöstöhallinnolle, johtoryhmällesi ja esimiehillesi. Tämä ei ole pelkästään ammattimainen ja kunnioittava tapa, vaan se auttaa yritystäsi myös käsittelemään paperityöt ja valmistautumaan lähtöösi.

Jos olet parhaillaan keskellä tärkeää projektia asiakkaidesi kanssa ja uusi työpaikkasi haluaa sinun aloittavan pian, on parasta neuvotella uuden työnantajasi kanssa aloittamisesta myöhemmin. Näin toimimalla osoitat uudelle työnantajallesi, kuinka paljon arvostat asiakkaisiisi rakentamaasi suhdetta.

Kun olet lähettänyt kirjeesi sähköpostitse ja kaikki on virallisesti sovittu, voit tarjoutua auttamaan esimiestäsi sijaisesi löytämisessä ja kouluttamisessa.

Pomosi saattaa olla hieman hapuileva ensimmäisinä päivinä sen jälkeen, kun olet ilmoittanut lähtösuunnitelmastasi, mutta käytä tätä tilaisuutta todistaaksesi hänelle, että lähtösuunnitelmastasi huolimatta olet edelleen omistautunut työntekijä, joka haluaa yrityksen menestyvän. Lopullinen tavoitteesi on varmistaa, että jätät hyvän ja pysyvän vaikutuksen pomoosi.

Muutama päivä ennen viimeistä työpäivääsi voi olla myös järkevää pyytää työnantajaltasi kirjallista suosituskirjettä.