Lähes jokainen maailmassa on kuullut Steve Jobsista ja siitä, mitä hän antoi teknologiateollisuudelle. Monet yrittäjät ihailevat häntä, ymmärrettävästi. Hän oli rohkea visionääri, joka muutti teknologiateollisuuden täysin sellaiseksi kuin se on nyt. Vielä monta vuotta hänen kuolemansa jälkeen, moni ihmisistä pitää häntä arvokkaana esikuvana, hänen elinaikanaan useiden neuvojen antamisesta.

Alla on kaksi niistä neuvoista, joita voit noudattaa ja joista on hyötyä urallasi ja henkilökohtaisessa elämässäsi.

Menestyäksesi löydä työ, josta olet intohimoisesti kiinnostunut

Kun joku yleisöstä kysyi Steve Jobsilta vuonna 2007, mitä neuvoja hänellä olisi antaa yrittäjille arvokkaiden yritysten rakentamiseen, Jobs vastasi asiantuntevasti: “Menestyäksesi sinun on oltava intohimoinen työtäsi kohtaan.”

Tämän näkemyksen myötä hän lisäsi vielä, että menestys riippuu siitä, rakastatko sitä, mitä teet, koska se on ainoa keino, jolla voit jatkaa eteenpäin. Yrityksen rakentaminen alusta alkaen ei ole mikään helppo tehtävä. Jotta voisit jättää jälkesi tässä maailmassa ja menestyä, on sinun tehtävä kovasti töitä ja voitettava toistuvat haasteet luovuttamatta.

Yleensä ihmiset vetäytyvät ja luovuttavat, kun tilanne muuttuu vaikeaksi. Mutta he, jotka suhtautuvat intohimoisesti siihen, mitä tekevät, pysyvät sinnikkäinä, koska heitä ajaa intohimo eikä ulkoiset palkkiot.

Älä välitä muiden odotuksista

Vuonna 1994 pidetyssä haastattelussa Jobs puhui siitä, miten hän uskoi, että ihmisillä on valta muuttaa omaa ja muiden elämää, jos he ovat valmiita haastamaan vallitsevan tilanteen.

Stanfordin yliopiston aloituspuheessaan hän sanoi: “Aikasi on rajallinen, joten älä tuhlaa sitä elämällä jonkun muun elämää. Älä jää dogman vangiksi – eli elämällä toisten ihmisten ajattelutapojen mukaan. Älä anna toisten mielipiteiden hukuttaa omaa sisäistä ääntäsi. Ja mikä tärkeintä, uskalla seurata sydäntäsi ja intuitiotasi. Niitä seuraamalla voit todellakin oppia, mitä sinusta todella voi tulla. Kaikki muu on toissijaista.”