Lukuisia työpaikkoja hakiessa, tilanne voi toisinaan vaikuttaa hyvin turhauttavalta ja lannistavalta, erityisesti, kun et saa vastausta rekrytoijilta. Syynä saattaa kuitenkin olla kohdat ansioluettelossasi, jotka tekevät rekrytoijasta vähemmän kiinnostuneen. Ei hätää, sillä kerromme sinulle, mitä nämä asiat voivat olla ja miten voit korjata ne ennen ansioluettelosi lähettämistä.

Työllisyyskuilut

Olipa työsuhdekatkos johtunut sinusta riippumattomista tilanteista tai henkilökohtaisista syistä, se voi olla mahdollinen hälytysmerkki mahdollisille työnantajille. Tämä ei tietenkään tarkoita urasi loppumista, mutta ilman selitystä se jättää tilaa spekulaatioille. Sen sijaan, että teeskentelet, ettei työsuhteiden aikaisia välejä ole, selitä tämä lyhyesti ansioluettelossasi. Vakuuta ansioluettelosi lukijalle se, että kyseessä oli kertaluonteinen tilanne eikä se ole mikään toistuva asia.

Pysähdyksissä oleva tai hiipuva ura

Etenevä ura näkyy toimenkuvissa ja tehtävänimikkeissä. Jos ansioluettelossasi kerrotaan päinvastaista, tulevat työnantajat ihmettelevät, miksi. Sama pätee myös pysähdyksissä oleviin uriin. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi voit halutessasi ilmoittautua kursseille, jotka auttavat sinua parantamaan taitojasi tai jopa kehittämään uusia taitoja. Voit myös työelämässäsi panostaa taitoihisi ja pyytää lisää vastuuta. Tällaiset toimet voivat johtaa ylennykseen, ja ylennykset ovat osoitus urakehityksestä.

Ohjeiden noudattamatta jättäminen

Kun haet työtä, lue ja noudata ohjeita. Jos työnantaja kehottaa lähettämään tietyt vaaditut asiakirjat ja suositukset tietyssä muodossa, lähetä ne. Jos ansioluettelosi on oltava tietty määrä sivuja, muokkaa ansioluetteloasi niin, että se vastaa vaadittua pituutta. Jo varhaisessa vaiheessa sinun pitäisi olla valmis osoittamaan, että osaat noudattaa ohjeita.

Kielioppivirheet

Koska työnantajasi seulovat kymmeniä ansioluetteloita, sinun on varmistettava, että omasi on erinomainen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei ansioluettelossasi saa olla kielioppi-, oikeinkirjoitus- tai välimerkkivirheitä. Syntaksivirheet voivat olla osoitus huolimattomuudesta, eikä työnantaja varmasti halua sellaista henkilöä tiimiinsä.

Mittaamattomat tulokset

Ansioluettelostasi pitäisi käydä ilmi saavutukset, joita sinulla oli työsi aikana. Mitattavissa olevien tulosten esittämisen laiminlyönti ei välttämättä näytä hyvältä työnantajasi silmissä, sillä he kaikki haluavat henkilön, joka pystyy tuottamaan erinomaisia tuloksia. Voit korjata tämän ongelman miettimällä edistymistä työssäsi ja keksimällä saavutuksia, joita tiimisi pystyi saavuttamaan siellä ollessasi.