Pitkäaikainen markkinabongari Phil Orlando varoittaa, että inflaatio ja delta-riskit ovat muodostamassa kriittisen “käännekohdan” Wall Streetille. Lisäksi häntä huolestuttaa raha- ja finanssipolitiikka, sen ympärillä vallitsevan epätietoisuuden vuoksi.

Osakemarkkinoiden strategia-asiantuntijat olettavat, että riski saattaa mahdollisesti olla luonteeltaan jopa potentiaalinen. Tämä odotettua kiivaampi inflaatio ja koronaviruksen delta-variantti ovat tulevien päivien polttavia aiheita.

Phil Orlando puolestaan kommentoi: “Olemme siirtymässä kausiluonteisesti epävakaaseen ajanjaksoon, ja monet asiat ovat tapahtumassa samaan aikaan.”

Sitten hän lisäsi: “Inflaatio kiihtyy. Haasteena on, mitä Yhdysvaltain keskuspankki aikoo tehdä politiikkansa suhteen. Lisäksi on velkakattokysymys, joka tulee ajankohtaiseksi tämän viikon lopulla.”

Orlando mainitsi myös: “Osakemarkkinat ovat menestyneet uskomattoman hyvin. Se on kirjaimellisesti kaksinkertaistunut siitä, kun epidemian pohjalukema saavutettiin vuosi sitten maaliskuussa. Olemme alle 100 pisteen päässä koko vuoden tavoitteestamme”, hän sanoi. “Näkemyksemme on, että jonkin verran epävakautta tai hajontaa voi esiintyä, kun markkinat tavallaan vakiintuvat kaikkien näiden huolenaiheiden ja kysymysten ympärille.”

Orlando totesi kuitenkin: “Juuri nämä suhdanneosakkeet jätimme taaksemme keväällä 2020. Se [taantuma] päättyi viime vuoden huhtikuussa, ja nyt markkinoiden on otettava kiinni hinnoitellakseen nämä erittäin voimakkaat liikevaihto- ja tuloskasvut, joita parhaillaan todistamme.”