Πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε το δικαίωμα να κάνετε τουλάχιστον μία ώρα διάλειμμα στην δουλειά σας. Κι ενώ πολύ προτιμούν να εργαστούν κατά την διάρκεια του διαλείμματος, ειδικά αν πλησιάζουν προθεσμίες, οι μελέτες δείχνουν πως δεν είναι καθόλου υγειές και πως κάτι τέτοιο μειώνει το προσδόκιμο ζωής. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα, μην κάθεστε απλά πίνοντας τον καφέ σας ή τρώγοντας ένα σάντουιτς. Να είστε παραγωγικοί! Και υπάρχουν τρόποι να το πετύχετε:

Φάτε έξω και απολαύστε το φαγητό σας

Η δουλειά μπορεί να περιμένει, αλλά το σώμα σας όχι. Μην φάτε απλά ένα σάντουιτς, ή ακόμα χειρότερα, παραλείψετε το φαγητό γιατί θέλετε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας ολοκληρώνοντας μια δουλειά πριν την προθεσμία. Σε ένα διάλειμμα για φαγητό, πρέπει να φάτε φαγητό. Ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι όμορφο ή δοκιμάστε κάτι που δεν θα σπάσει το πρόγραμμα διατροφής σας.

Κάντε μία μικρή βόλτα στο τετράγωνο

Αν δεν έχετε και τόση όρεξη για φαγητό – αν και δεν το προτείνουμε, μπορείτε να κάνετε μια μικρή βόλτα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Θα δείτε πως θα αρχίσετε να εκτιμάτε περισσότερο τον περίγυρο και όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Και χωρίς να το καταλάβετε, μπορεί να σας έρθουν εκπληκτικές ιδέες ακριβώς πριν από τη συνάντηση που έχετε προγραμματίσει για αργότερα.

Κάντε διασυνδέσεις

Υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο να μοιράζεστε με άλλους το μεσημεριανό σας γεύμα – οι διασυνδέσεις. Επωφεληθείτε από το χρόνο που περνάτε με τους συναδέλφους σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μιλήσετε για τις εμπειρίες της ζωής σας, αλλά μπορείτε επίσης να αποκομίσετε πληροφορίες από αυτούς και ίσως μερικές μικρές συμβουλές για θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε ορισμένες πτυχές της δουλειάς σας.

Ξεμπερδέψτε με τις δουλειές σας

Αν έχετε άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να αγοράσετε ή να κάνετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διάλειμμά σας για να κάνετε μικρές δουλειές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εποικοδομητικό από το να τελειώνετε τις δουλειές σας το συντομότερο δυνατό. Έτσι δε θα χρειαστεί να κάνετε στάσεις μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά και θα μπορέσετε να γυρίσετε νωρίς στην οικογένειά σας – ή το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Η δουλειά μπορεί ορισμένες φορές να γίνεται κουραστική, γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσετε τον λίγο χρόνο που έχετε για να πάρετε μια ανάσα, να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να κάνετε πράγματα που θωρείτε σημαντικά. Αυτό είναι το μοναδικό χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της εργασίας σας που είστε το αφεντικό του εαυτού σας. Γι’ αυτό, αξιοποιήστε το στο έπακρο.